Taşköprülü çiftçilerden ‘devlete minnet’ [VİDEO HABER];

Taşköprülü çiftçilerden ‘devlete minnet’ [VİDEO HABER]

......

Dünyaca Ünlü Taşköprü Sarımsağı’nın hasadının gerçekleştiği Taşköprü ilçemizde; çiftçiler; bölgedeki kaynakların artmasıyla gelişen sulama olanakları sebebiyle devlete teşekkür etti.

 

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, çiftçilerin teşekkürlerini içeren videoyu paylaştı.

ALKAŞI: ‘’20 DÖNÜMDEN 200 DÖNÜME’’

Videoda konuşan çiftçilerden Donalar Köyü’nde çiftçilik yapan Galip Ataşı; sulama sisteminin olmamasından dolayı 20 dönüm arazide ekim yaparken; şuan ise 200 dönüm arazide pancar, sarımsak, mısır ve yonca ekimi yaptıklarını söyledi.

Diğer taraftan bölgede su olmadan önce hayvancılığın da zayıf kaldığını hatırlatan Alkaşı, ‘’Buralarda su olmadan bir şey olmuyordu. Tarım Bakanlığı’ndan, Taşköprü Sulama Birliği’nden, DSİ’den Allah razı olsun’’ dedi.

TADIK: ‘SU VARSA HAYAT VAR’

Bir diğer çiftçi Şinası Tadık da, ‘’Karadere barajımızın sayesinde bütün arazileri sulayabiliyoruz. Daha önceden yüzde 10-20’sini sulayabiliyorduk. Şuanda yüzde 100’ünü kullanıyoruz. Devlet Su İşleri barajı yapmadan arazimizin çoğu boş kalıyordu. Hayvancılık da arttı. Su varsa hayat var’’ dedi.

 

GENEL MÜDÜR PAYLAŞTI

 

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta da, videoyu; ‘’Barajı ve sulama sayesinde topraklarımızın tamamını kullanmaya başladık. Toprağa alın teri dökerek ekmeğini topraktan kazanan çiftçilerimize selamlarımızı gönderiyor, bol ve bereketli bir hasat sezonu diliyorum’’ notuyla paylaştı.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum