"Öğrendik ki Tosya Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın hattı yokmuş, Kastamonu OSB'de olduğu gibi.";

"Öğrendik ki Tosya Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın hattı yokmuş, Kastamonu OSB'de olduğu gibi."

2023 İYİ Parti Kastamonu Milletvekili adayı Ahmet Katar Tosya'da yaşanan fabrika yangınına dair açıklamalarda bulundu. Katar: " Yangından sonra öğrendik ki Tosya Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın hattı yokmuş aynı Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi'nde olduğu gibi." dedi....

Geçtiğimiz günlerde Tosya Organize Sanayi Bölgesinde ahşap kapı imalatı üzerine faaliyet gösteren bir fabrikada bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Yangında fabrika küle dönerken Tosya Organize Sanayi Bölge Müdürü Nihat Küçükkasap, yangının fabrikada 50 milyon liralık bir hasara yol açtığını kaydetti.

Tosya'da çıkan yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Katar, Tosya Organize Sanayi Bölgesinde geçtiğimiz hafta meydana gelen yangında ilçenin önemli fabrikalarından birinin herkesin gözü önünde tamamen yandığına üzülerek şahit olduğunu dile getirdi.

 Bir fabrika kurmak uzun yıllar alsa da yok olmasının bir kaç saat sürebildiğini belirten Katar: " Buradan fabrika sahiplerine ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu yangından çıkarmamız gereken önemli dersler olduğu için böyle bir açıklama yapma ihtiyacı duydum. Yangından sonra öğrendik ki Tosya Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın hattı yokmuş aynı Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi'nde olduğu gibi.


Kastamonu OSB'de yıllardır her genel kurulda ve her toplantıda gündeme getirmiş olduğumuz bu konu hala çözülebilmiş değil. Organize Sanayi Bölgemiz çatısı altında faaliyet gösteren ağaç sanayi ve tekstil gibi olası bir yangından çok ciddi zarar görebilecek birçok firma var.

Her ne kadar firmalarımız kendi bünyelerinde yangın önlemleri almaya çalışsalar da bir yangın durumunda maalesef ki bunlar yeterli olmayacaktır. Mevcut durumda Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın hattı bulunmamaktadır. İl merkezinden itfaiyenin Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi'ne ulaşması en az yarım saat sürmektedir. Bunun anlamı olası bir büyük yangın durumunda itfaiye ancak soğutma çalışması için olay yerine gelebilecektir. "dedi.


"FABRİKALARIN İÇİNE YANGIN HATTI BAĞLATIYORUZ AMA HATTA GELEN SU YOK"

Tosya'da yaşanan elim hadisenin bize bir kere daha bu konunun önemini hatırlattığını vurgulayarak sözlerine devam eden Katar: " Fabrikaların içine yangın hattı bağlatıyoruz ama hatta gelen su yok. Bir sanayici olarak bu konuları tekrar gündeme getirmeyi bir vazife olarak görüyorum. OSB Genel Kurullarında yangın hattı ve su konularında ne kadar mücadele ettiğimize tüm sanayici arkadaşlarımız şahittir.

Artık bekleme zamanı geçiyor. Maddi ve manevi zararlarla karşılaşmamak adına OSB Yönetimimizi bu konuya el atmaya davet ediyorum. Bu durum sadece sanayicimiz için değil fabrika çalışanlarımız için de önemlidir. Allah korusun bir can kaybının yanı sıra, kullanılamaz hale gelen fabrikalarda çalışan işçi kardeşlerimizin belli bir süre işsiz kalması durumu da ortaya çıkabilmektedir. Tedbir almak yöneticilerin görevidir. Geri kalan takdir-i ilahidir." ifadelerine yer verdi.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum