Erbilgin ve Baltacı'dan köklü değişim açıklaması;

Erbilgin ve Baltacı'dan köklü değişim açıklaması

CHP Merkez İlçe Kongresi'nde CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin ve Milletvekili Hasan Baltacı parti içinde köklü değişiklikler yapılması gerektiğini söyledi....

İl Başkanı Erbilgin konuşmasında, “Köklü değişimi gerçekleştirmek boynumuzun borcudur” derken, milletvekili Baltacı ise “Kastamonu, değişim noktasında Türkiye’ye büyük bir ilham oldu” ifadelerini kullandı.

"KASTAMONU DEĞİŞİM NOKTASINDA TÜRKIYE'YE BÜYÜK İLHAM OLDU"

CHP Merkez İlçe Kongresi'nde il başkanı Hikmet Erbilgin ve Milletvekili Hasan Baltacı parti içinde köklü değişiklikler yapılması gerektiğini söyledi. İl Başkanı Erbilgin konuşmasında, “Köklü değişimi gerçekleştirmek boynumuzun borcudur” derken, milletvekili Baltacı ise, “Kastamonu, değişim noktasında Türkiye’ye büyük bir ilham oldu" dedi.

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, genel kurulda şu ifadelere de yer verdi;


“Geride bıraktığımız son seçimde oylarımız il genelinde yüzde 40 civarında artarken, merkezde ise yüzde 64 civarında oy artışı yaşadık. Kastamonu’da 46 yıl aranın ardından iki dönem üst üste milletvekili çıkardık. Bundan onurluyuz, gururluyuz ancak mutlu değiliz. Çünkü Türkiye’yi bizlerin yönetmesi gerekiyordu. Eksikler vardı, hatalar yaptık. Bu nedenle bu kongreler, doğru yaptığımız işleri büyütme, eksik yaptığımız işleri de milletimize hesap verme kongreleridir. Bizler Kastamonu’da yeni dinamiklerle yol yürüme adına çok gayret gösterdik, bunun meyvesini aldık. Ancak yukarıdaki dönüşümü gerçekleştiremedik. Millet değişim talep ediyorsa, bu noktada kararlı durmak hepimizin temel görevidir. Köklü bir değişimi el birliği ile gerçekleştirmek, boynumuzun borcudur diye düşünüyorum.”

Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu için belirlenen hedeflere ulaştıklarını ve Türkiye'yi motive eden bir çalışma modelini hayata geçirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:


“Cumhurbaşkanlığı seçimini maalesef kazanamadık. Çok heyecanlı bir seçim kampanyasını birlikte yürüttük, ama arzu ettiğimiz başarıyı yakalayamadık. Biz bu başarısızlığın kaynağını, bu kongrelerde samimiyetle konuşmak zorundayız. Çünkü seçim sonuçları kimseyi mutlu etmedi. 5’li çete mutlu oldu, faiz lobileri mutlu oldu. Putin’i, Biden’ı, Avrupa’nın egemen sermayesi mutlu oldu. Emek harcayan, ter döken, diplomalı gençler, işçiler, emekçiler mutlu olmadı. Birlikte yaşamak arzusunu hep diri tutan bu ülkenin aydınları, demokratları memnun olmadı. Hangi lidere oy verirlerse versinler, mutlu olmayan bir Türkiye haline geldik.  Bu ülkedeki mültecinin bile yaşamak istemediği bir Türkiye olduk. O yüzden hatalarımızla bir an önce yüzleşip, hem parti içinde hem de toplumdaki değişim taleplerine kulak verip, değiştirerek, yenilenerek bu ülkenin ihtiyaçlarına cevap verecek bir parti modeli ortaya koymalıyız. Bu bakımdan Kastamonu Türkiye’ye ilham vermektedir. Bizim devrimci bir önderliğe, demokratik bir örgütlenmeye ihtiyacımız var. Bunu Kastamonu il örgütü, demokratik bir örgütlenmeyi başardığı için Kastamonu’da 46 yıl aranın ardından iki dönem üst üste milletvekili çıkardı.”

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum