Seydiler’de coşkulu icazet töreni…;

Seydiler’de coşkulu icazet töreni…

Seyid Zülfikar Vakfı M.Naim Karaman Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu ve Seyid Zülfikar Kur’an Kursu hafızları için ve Hacı Sadık Özkan Kız Kur’an Kursu hafizeleri için hafta sonunda Seydiler Kapalı Spor Salonu’nda icazet merasimi düzenlendi....

Seyid Zülfikar Vakfı M.Naim Karaman Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu ve Seyid Zülfikar Kur’an Kursu hafızları için ve Hacı Sadık Özkan Kız Kur’an Kursu hafizeleri için hafta sonunda Seydiler Kapalı Spor Salonu’nda icazet merasimi düzenlendi.

Programa Seydiler Kaymakamı Cihat Abukan, AK Parti Milletvekilleri Halil Uluay, Serap Ekmekci, Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İhsan Erkul, İl Müftüsü Bekir Derin, Seydiler İlçe Müftüsü Metin Kara, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Serkan Demirkıran ve çok sayıda davetli katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Seydiler İlçe Müftüsü Metin Kara; “Şehrimizin medarı iftarı Seyid Zülfikar Hazretleri ve Şehit Şerife Bacı’nın manevi bereketiyle 80’li yıllardan bu tarafa hafızlık hizmeti ilçemizde yapılmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı Öğretimi Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol sayesinde hafızlarımızın sayısı ve niteliği giderek artmaya başlamıştır. Özellikle Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında ilçemizi temsil eden hafızlarımız il, bölge ve Türkiye’de dereceler elde etmişlerdir. Bugün 113 erkek, 70 kız öğrencimiz halihazırda hafızlık eğitimlerine devam etmektedirler” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.


Seyid Zülfikar Vakfı Başkanı Hüseyin Akpınar, katılımcıları selamlayarak; “Rabbimiz bu yolda bize nice hizmetler yapmayı nasip etsin. Hafızlık öğrencilerimizden emeğini esirgemeyen hocalarımıza teşekkür ederim” ifadelerini kullanarak, vakıflarına destek verenlere ve programın düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Müftüsü Bekir Derin ise; “Cebrail A.S. vasıtasıyla Efendimize S.A.V. getirilen ve Efendimiz tarafından insanlığı tevdi edilen o günden bugüne Kur’an-ı Kerim dilden dile, gönülden gönüle bizlere kadar ulaştıranlara Rabbim rahmetiyle muamele eylesin. Seydiler gibi bir ilçemizde böyle bir müessesenin varlığı, hafızlarımızın varlığı bizi çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.


Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İhsan Erkul; “Bugün Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığımızın güçlü işbirliğinin meyvelerini bugün burada görebiliyoruz.  İmam Hatip Okullarında 2016 yılında ciddi bir yenilik yaşandı. İlk defa İmam Hatip okullarında program çeşitliğine gidildi. Hem akademik hem de milli ve manevi değerlere öğreten bu müesseselere milletimiz hakikaten büyük bir teveccüh gösteriyor. Türkiye genelinde hafızlık programı uygulayan ve akademik çalışmalara katılan 18 bin öğrencimiz var. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu okullara sahip çıkıyoruz. Milletimiz sahip çıkıyor” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.


Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan, programda emeği geçenlere teşekkür ederek; “Çalışmaları bu seviyeye getiren herkese teşekkür ederim. Milli Eğitim Bakanlığımız ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın işbirliğiyle gerçekleşen hafızlık eğitim programı ilçemize, ilimize, bölgemize ve tüm ülkemize örnek olacaktır. Seydiler olarak her zaman gelişiyor” dedi.

Seydiler Kaymakamı Cihat Abukan ise, “Bizler 5 bin nüfuslu şirin, küçük bir ilçeyiz. Bugün burada görüyoruz ki, büyük nüfuslu ilçelerle yarışan bir ilçe haline geldik. Burada gördüğünüz tüm kurumların bir araya gelerek, oluşturduğu bir başarı öyküsüdür” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.


Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan ilahi dinletisi ve semazen gösterisi, Mehteran Takımı gösterisi, Kur’an-ı Kerim ziyafeti, Hafızlardan Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilerek, hafızlara ve hafizelere belgeleri takdim edildi. 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum