Kastamonu'da o ilçelere dikkat!;

Kastamonu'da o ilçelere dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), günler öncesinden Türkiye'nin Arap Yarımadası'ndan gelen Eyyam-ı Bahur sıcaklarının etkisi altına gireceği uyarılarında bulunmuştu. Dün itibariyle Eyyam-ı Bahur sıcakları etkisini göstermeye başladı. Kastamonu'da ise merkez,Tosya, Pınarbaşı ve Araç ilçelerinde bugün sıcaklıkların 36 dereceye kadar çıkması bekleniyor.....

Türkiye'yi etkisin altına alan Eyyam-ı Bahur sıcakları, gün içinde dışarı çıkan hatta evinde bile oturan vatandaşları, adeta kavurdu. Termometrelerin 40 derecenin üstüne gösterdiği bölgelerde, vatandaşlar dışarı adım atmaya korkar oldu. Uzmanlar, zorunlu olmadıkta güneş altına uzun süre kalınmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Hava sıcaklıkları haritasına göre bugün Kastamonu'da sıcaklıkların bazı bölgelerde 36 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor. Bu haritaya göre merkez, Tosya, Pınarbaşı ve Araç ilçelerinde sıcaklıkların 34 ila 36 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor. Uzmanlar, zorunlu olmadıkça vatandaşların dışarı çıkmaması konusunda uyarılarda bulunuyor. Meteoroloji'nin son hava durumu tahminine göre, hava sıcaklıklarının önümüzdeki birkaç gün daha yüksek seyredeceği bildirildi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum