Yaptığımız açıklamalar bazı kişileri rahatsız etti;

Yaptığımız açıklamalar bazı kişileri rahatsız etti

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Kastamonu’da düzenlenen etkinliklerde Recep Tayyip Erdoğan’ın posterinin açılması üzerine CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin ve CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı tepki göstermişti....

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Kastamonu’da düzenlenen etkinliklerde Recep Tayyip Erdoğan’ın posterinin açılması üzerine CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin ve CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı tepki göstermişti.
Gösterilen tepkiye karşı Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ve İl Başkanı Doğan Ünlü çeşitli açıklamalar yapmıştı.

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin bu açıklamalarla ilgili bir video yayınladı.  Erbilgin yayınladığı videoda;
“Bu ülkenin askerinin eline Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partili Cumhurbaşkanı’nın posteri tutuşturuldu. Oysaki bizim devlet geleneğimizde milli bayramlar kurucu liderleriyle  yani Mustafa Kemal Atatürk ile anılır.” dedi.

Açıklamalarına devam eden Erbilgin;” Partili bir Cumhurbaşkanı’nın posteri açıldığı takdir de milli bayramlar birleştirici olmaktan öte ayrılığın sembollerine dönemeye başlar. Bu yanlışlığı belirtmek adına kamuoyuna gerekli açıklamaları yaptık. Bu açıklamalarımıza Cumhurbaşkanı’nın temsilcisi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Valisi cevap verecekken, AK Parti İl Başkanı sayın Doğan Ünlü cevap verdi.” dedi.

Hassasiyetlerinde haklı olduklarını belirten il başkanı;”Bu durum bile bizim hassasiyetimizin haklı olduğunun ispatıdır. Devletin valisi bu doğrudur veya yanlıştır diyemezken, Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ve Ak Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü İl Danışma Kurulu toplantısına bu konuyu taşıdılar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterinin açılmasının doğru olduğunu ifade ettiler. “ dedi.

Yaptıkları poster açıklaması üzerine şehrin çeşitli kesimlerini de rahatsız ettiğini açıklayan Erbilgin; Yeşilay Kastamonu Şube Başkanı ve Belediye Meclisi Üyesi  İzzet Serhat Köylü, Kızılay yöneticisi ve Ak Parti İlçe Yöneticisi Murat Karataş,  Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı ve devlet memuru Adem Keloğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu yaptığımız açıklamalardan rahatsız olmuş.Yeşilay, Kızılay, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve  Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği  gibi bütün toplumu kucaklaması gereken kurumların Ak Parti eliyle nasıl siyasallaştırıldığının en güzel örnekleri bunlardır.” dedi.

Erbilgin açıklamasını; “Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin acilen iyileştirilmiş parlementer sisteme dönüştürülmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. “ diyerek bitirdi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum