"Ne zaman bitecek bu bekleyiş?";

"Ne zaman bitecek bu bekleyiş?"

Cide'de yaşayan vatandaşlar, Karadeniz sahil yolunun Cide etabının tamamlanmasını bekliyor. Yolun bir türlü tamamlanmamasından dolayı şikayetçi olan vatandaşlar, yetkililerden gereken önemi göstermelerini talep ediyor....

Cide'de yaşan bir vatandaş Karadeniz sahil yolunun Cide etabının bir türlü tamamlanmadığından yakınarak: "Bölgemizin çocukları olan bakanlarımız, milletvekillerimiz ve devletimizin yetkili diğer kişilerinden yolumuzun bir an evvel yapılması için çaba göstermelerini, bu konuya gerekli önemi vermelerini istiyoruz." dedi.

"NE ZAMAN BİTECEK BU BEKLEYİŞ?"

Karadeniz’de en uzun deniz kıyısına sahip (103 km), en uzun  en güzel sahili olan ( 11 km.) Cide’nin turizm anlamında Türkiye’nin gizli bir mücevheri olduğunu dile getiren Cideli Sedat Gümüş: "Yüzde doksanı yeşil ormanlarla kaplı, deniz turizmi kadar kanyon, dağ ve mağara turizmini de içine alan Cide, muhteşem bir tabiatı ile doğa turizminin cazibe merkezidir.

Yıllardır bekliyoruz. Karadeniz sahil yolunun Cide etabı tamamlanamıyor. Kurucaşile Karaman’da kaldı yolumuz. Bir türlü daha ileri gitmiyor. Senelerdir hayalimizin gerçekleşmesini bekliyoruz. Ne zaman bitecek bu bekleyiş ne zaman. Yıllardır ihmal edilmiş. Cide'miz, milli bütçeden hak ettiği payını almalı, hak ettiği bu otoyoluna kavuşmalı bir an önce.

Bölgemizin çocukları olan bakanlarımız, milletvekillerimiz ve devletimizin yetkili diğer kişilerinden yolumuzun bir an evvel yapılması için çaba göstermelerini, bu konuya gerekli önemi vermelerini istiyoruz." dedi.


CİDE- BARTIN OTOYOLU

Bartın ile Amasra’yı Kurucaşile ve Cide’ye bağlayan 90 km’lik mevcut yol, 75 km uzunluğunda yeniden projelendirilerek yapım çalışmalarına başlandı.

Ulaştırma  ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Müdürlüğü, söz konusu yolun tamamlanan kesimlerinin; Çakraz-Karaman Köyü arasında kalan 11,8 km’lik kesimi 2x2 şeritli bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında inşa edilerek 2021 yılında hizmete sunulduğunu açıklamıştı.

 Güzergahın 23,6 km’si bitümlü sıcak karışım kaplamalı, 14 km’si de sathi kaplamalı olmak üzere toplam 37,6 km’lik kesimi bölünmüş yol olarak, 4,5 km’lik Amasra bağlantısı ise tek yol standardında tamamlandığını belirten Karayolları Müdürlüğü; Batı Karadeniz’deki yerleşkelerin bölünmüş yol ağıyla bağlanmasını amaçlayan projenin hizmete sunulan Çakraz-Karaman Köyü arasındaki küçük ve dar bir arazide devam eden, eğim ve genişlik bakımından ihtiyaca cevap veremeyen mevcut yolun fiziki ve geometrik standartları tüneller ve bağlantı yolları ile yükseltilmesi amaçlandığını duyurmuştu.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum