Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu başvurulara açıldı;

Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu başvurulara açıldı

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından TR82 Bölgesi’ndeki mesleki eğitim veren orta öğretim kurumlarındaki gençlere yönelik düzenlenen Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu Programı başvurulara açıldı...

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından TR82 Bölgesi’ndeki mesleki eğitim veren orta öğretim kurumlarındaki gençlere yönelik düzenlenen Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu Programı başvurulara açıldı.

GİRİŞİMCİLİK PROGRAMINA BAŞVURULAR BAŞLADI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2019 yılında ilan edilen "Mesleki Eğitim Teması" kapsamındaKuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ile Kastamonu, Çankırı, Sinop İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenen “Vocathlon Mesleki Girişim Maratonu Programı” 1 Kasım 2021 tarihi itibarıyla başvurulara açıldı. TR82 Bölgesi’ne (Kastamonu, Çankırı ve Sinop illeri) yönelik düzenlenen Vocathlon Mesleki Girişim Maratonu Programı’na başvurular 11 Kasım 2021 tarihine kadar "www.vocathlon.org" üzerinden online olarak yapılabiliyor. Programa başvurularda dikkat edilmesi gereken konu ise 1 lider öğretmen danışmanlığında 5 kişilik takımlar şeklinde başvuruların yapılacak. Başvuruların tamamlanmasını müteakip 19 Kasım 2021 tarihinde kampa katılmaya hak kazananlar Bölge il milli eğitim müdürlüklerinin, ajansın (www.kuzka.gov.tr) ve programın (www.vocathlon.org) web sayfasında ilan edilecek.

ŞARTLAR DEĞİŞMEZSE PROGRAMYÜZ YÜZE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ve Kastamonu, Çankırı, Sinop İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde 3 yıldır yürütülen programın bu yıl şartlarda değişiklik olmaması halinde yüz yüze gerçekleştirilmesi planlanıyor. 29 Kasım- 5Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Vocathlon Mesleki Girişim Maratonu Programı’na, Bölgede mesleki eğitim veren okullardan dinamik ve takım çalışmasına yatkın, değişen teknolojiyi yakından takip eden, motivasyonu yüksek, yaratıcı ve yenilikçi ürün ve hizmet tasarımı üzerine projelerde aktif olarak çalışan öğrenci ve öğretmenlerin katılması hedefleniyor.

ÖĞRENCİLER PROGRAM ÖNCESİ EĞİTİM ALACAKLAR

29 Kasım- 5 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek programda, öğrencilere 29 Kasım-3 Aralık 2021 tarihleri arasında “Girişimcilik Temel Kavramlar ve Vocathlon Programı Nedir?”, “Projeci Düşünme Eğitimi (Temel Proje Döngüsü Bilgileri)”, “Tasarım Odaklı Düşünme Eğitimi”, “İş Modeli Kanvası”, “Takım Çalışması”, “Zaman Yönetimi”, “Etkili İletişim ve Sunum Teknikleri” ve “Motivasyon Sağlama ve Kampa Hazırlık” konularında online ortamda eğitim verilecek.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum