Maaş, gıda karşısında eriyor;

Maaş, gıda karşısında eriyor

Son zamanlarda pek çok kaleme gelen zamla birlikte sıkıntı yaşayan vatandaşlar, gıda ürünlerindeki fiyat artışıyla da baş etmeye çalışıyor...

Son zamanlarda pek çok kaleme gelen zamla birlikte sıkıntı yaşayan vatandaşlar, gıda ürünlerindeki fiyat artışıyla da baş etmeye çalışıyor. Aldıkları maaşın büyük bir kısmının gıdaya harcadıklarını ifade eden vatandaşlar, geriye kalan ödemelerini ise nasıl yapacağını düşünüyor.

Market ürünlerindeki fiyat artışı ile mücadele kapsamında ise Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda Rekabet Kurumu, zincir marketlere yönelik fahiş fiyat soruşturması başlatmış ve bu soruşturma sonucunda 5 zincir markete toplamda 2,6 milyar TL idari para cezası vermişti. Ayrıca bir yağ firmasına da yine bu kapsamda 22 milyon TL para cezası verilmişti.

 “MAAŞIN BİN LİRASI ZATEN GIDA ALIŞVERİŞİNE GİDİYOR”

Son dönemlerde artan fiyatlarla birlikte vatandaşın da beli bükülüyor. Konuyla ilgili yorum yapan, ismini vermek istemeyen bir market çalışanı; “Babamın aldığı emekli maaşı 2 bin 500 TL. Bunun bin lirasını gıda için harcıyor. Geri kalan bin 500 lira ile kira mı ödesin elektrik, su, doğalgaz mı ödesin. Nasıl olacak bu gidiş bilmiyoruz. Allah herkesin yardımcısı olsun” ifadelerine yer verdi.   

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum