THY’den Avrupa seferleri için uyarı: bazı seferlerde gecikme yaşanabilir;

THY’den Avrupa seferleri için uyarı: bazı seferlerde gecikme yaşanabilir

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Avrupa hava sahasındaki kapasite sorunlarından dolayı bazı seferlerde gecikme yaşanabileceğini aktardı....

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatının (EUROCONTROL) düzenlediği havalimanlarındaki yoğunluk ve olası gecikme sürelerine ait raporu sosyal medya hesabından paylaşan Ekşi, bugün THY'nin icra edilmesi planlanan 1630 seferden 760'ının Avrupa ülkeleri hava sahasından geçeceğini belirtti.

Kapasite sorunlarından dolayı seferlerde gecikmelerin meydana yaşanabileceği uyarısında bulunan Ekşi, Twitter hesabından şunları kaydetti:

"2022 yılından itibaren Avrupa ülkelerindeki hava sahası kapasite problemleri ve yol boyu gecikmeleri maalesef devam ediyor. Haritada örneğin kırmızı ile görülen yerlerden geçecek uçaklarımız en az 45 dakika gecikme (slot) ile sefer yapabilmektedir. Bu da giden uçaklarımızın zamanında geri gelememesi ve bağlantılı seferin tehirine yol açmaktadır. Size daha iyi hizmet için tüm gücümüz ile çalışıyoruz."

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum