Kapalıçarşı defterini kapattırmıştı! o esnaf bulundu;

Kapalıçarşı defterini kapattırmıştı! o esnaf bulundu

Yedinci filmi İstanbul'da çekilmesi planlanan dünyaca ünlü film serisi "Görevimiz Tehlike" için harekete geçen yönetmen Christopher McQuarrie, kararının üzerinden günler geçmeden İstanbul defterini sonsuza dek kapattı. McQuarrie'nin bu planından vazgeçme nedeni ise Kapalıçarşı esnaflarından birinin dükkanındaki kamera kayıtlarını sosyal medyaya sızdırması olmuştu. O esnafı bulan komşuları öfkeden çıldırdı....

Hollywood'un en ünlü aktörlerinden biri olarak adından söz ettiren Tom Cruise'un başrolünde yer aldığı 'Görevimiz Tehlike' serisi her filmiyle dünya çapında büyük yankı uyandırıyor.


Tom Cruise'un dijital platformların ısrarlarına rağmen sinemaya üretim yapmasının en iyi örneklerinden biri olan seri, son olarak yedinci filmi 'Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma' ile gündeme geldi.


Tom Cruise'un dijital platformların ısrarlarına rağmen sinemaya üretim yapmasının en iyi örneklerinden biri olan seri, son olarak yedinci filmi 'Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma' ile gündeme geldi.


İlk gösterimi 14 Temmuz'da izleyenlerle buluşan ve 376.260.809 dolar küresel hasılat elde edilen filmin ikinci bölümü için hazırlıklar sürdürülüyor.


28 Haziran 2024'te gösterime girecek olan filmin çekimlerinde İstanbul'a da yer vermek isteyen yönetmen Christopher McQuarrie, geçtiğimiz hafta kalabalık bir ekiple Tarihi Yarımada'yı karış karış gezdi.


Kapalıçarşı'ya büyük bir hayranlık duyan McQuarrie, tam burada karar kılmıştı ki 2 sonra fikrini değiştirdi.

İstanbul'un en değerli tarihi ve kültürel miraslarından biri olan Kapalıçarşı'yı dünya sinemasına aktarmaya hazırlanan Christopher McQuarrie'in fikrinin değişmesinin ardındaki "esnaf" faktörü ise herkesi sinirlendirdi.

Pazar günü kapalı olan Kapalıçarşı, incelemeler için özel olarak açılmış ve  çarşı yönetiminin belirlediği birkaç kişi Christopher McQuarrie ve ekibini gizlilik sözleşmesi çerçevesinde gezdirmişti.

Ancak Kapalıçarşı esnaflarından biri pazartesi günü dükkanındaki kamera kayıtlarını internet üzerinden sızdırdı.


Bu durum karşısında hiçbir açıklamayı kabul etmeyen McQuarrie, gizlilik sözleşmesinin ihlal edilmesiyle çekimleri iptal etti ve İstanbul defterini kapattı.

Çekimlerin iptal edilmesiyle öfkeden deliye dönen sinema tutkunları, esnafa ateş püskürdü.

Türkiye'ye büyük prestij katacak 'Görevimiz Tehlike' gibi büyük projenin, bu sebepten iptal olması Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere yetkilileri de zor durumda bırakırken Bakanlığın iptal kararını vazgeçirmek için film ekibiyle görüşmek istediği öğrenildi.

O görüntüleri internete sızdırarak herkesi çıldırtan esnafın ise Hakan Evin olduğu ortaya çıkınca komşuları esnafa öfke kustu.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum