Zirveden ilginç görüntü: Afrikalı diplomatın Putin’li gömleği;

Zirveden ilginç görüntü: Afrikalı diplomatın Putin’li gömleği

Rusya ile Afrika ülkeleri arasındaki zirve devam ederken bir diplomatın giydiği gömlek dünya basınında ses getirdi....

Rusya’nın St. Petersburg kentinde Perşembe günü başlayan ikinci Rusya-Afrika Zirvesi devam ediyor. Afrikalı liderle aile fotoğrafı çekimine katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, zirvenin genel kurul oturumunda konuşma yaptı. Afrika ülkelerinin çok kutuplu dünyanın merkezinde yer almak için önemli adımlar attığını söyleyen Putin, “Devlet egemenliğini daima savunmamız gerekir.

Bağımsızlığımızı savunmamız, eşitliğe dayalı çok kutuplu bir dünya sisteminin oluşumuna katılmamız gerekiyor. Rusya ve Afrika ülkeleri bu konuda tam bir dayanışma içinde. Afrika kıtasının gözlerimizin önünde yeni bir güç merkezi haline geldiğini, siyasi ve ekonomik rolünün katlanarak arttığını belirtmek istiyorum. Artık herkes bu gerçeği hesaba katmak zorunda kalacak” dedi.

'ASKERLERİ EĞİTECEĞİZ'

Afrika ülkelerindeki gelişmelere rağmen etnik çatışmaların, siyasi, sosyal ve ekonomik krizlerin hala devam ettiğine dikkat çeken Putin, 'Bu tehditlere karşı yardım etmeye hazırız. Maalesef, sömürgeciliğin bazı tezahürleri bugüne kadar ortadan kaldırılamadı. Sömürgecilik bazı merkez ülkeler tarafından uygulanıyor. Bu tehditlere karşı Rusya Federasyonu ve Afrika ülkelerinin kolluk kuvvetleri, yapıları ve özel servisleri arasındaki yakın işbirliğiyle ilgileniyoruz. Afrika ülkelerinin askeri personelini ve kolluk kuvvetlerini, Rusya'nın uzmanlaşmış eğitim kadrosuyla eğitmeye kararlıyız' ifadelerini kullandı.

PUTİN'Lİ GÖMLEK

Öte yandan dünya basınında zirveden çok Lama Jacques SevobaGineli bir diplomatın toplantıda giydiği kıyafet gündem oldu. Siyah bir gömlek giyen Lama Jacques Sevoba kıyafetinin her yerine Putin'in yüzünü yapıştırdı.

'ONU ÇOK SEVİYORUM'

Yerel medyada çıkan haberlere göre Lama, Gine'nin Moskova'daki büyükelçiliğinde çalışan bir diplomat. Yanı sıra Lama, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada ise Putin ile ilgili 'Onu çok seviyorum' ifadesini kullandı. Putin'in Afrika zirvesindeki amacı ise uzmanlara göre Ukrayna savaşı için destek toplamak. 2019'da yapılan ilk zirveye 43 ülke katılırken bu sene düzenlenen toplantıya sadece 17 ülke katılım gösterdi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum