Mersin'de Daireler, Kaliteli Yaşam Alanları;

Mersin'de Daireler, Kaliteli Yaşam Alanları

Mersin, ülkemizin en büyük limanlarından birine sahip şehridir....

Mersin, ülkemizin en büyük limanlarından birine sahip şehridir. Dördü merkez ilçe olmak üzere 13 ilçesi bulunan Mersin'in doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile dolu bir şehir olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Şehrin her bir köşesinde keşfedilecek doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü birçok yer vardır. Cennet ve Cehennem Obrukları, dünyada eşi benzeri olmayan doğal oluşumlardan biri iken Kızkalesi ise tarihi kalıntıları ve muhteşem kumsalları ile ünlü bir tatil beldesidir.

Mersin'de sadece gezmekle kalmak istemeyip, şehirde yeni bir yaşam kurmak için de birçok seçenek var. Şehir merkezi ve sahil kesimindeki birçok semtte1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 gibi seçenekleri olan satılık ve kiralık daireler mevcut.

Mersin Emlak Rehberi

Mersin’de kiralık daire arayanlar şehrin tarihi dokusuyla modern yapılarını bir arada bulabilirler. Dairelerin fiyatları; konum, büyüklük, bina özellikleri gibi faktörlere göre değişebilir. Şehir merkezi ve sahil kesiminde yer alan kiralık daireler, genellikle daha yüksek fiyatlarla kiraya verilir. Özellikle yaz aylarında talep arttığı için fiyatlar da buna bağlı olarak yükselir. Ancak, şehir merkezine uzak olan semtlerdeki kiralık daireler daha uygun fiyatlı olabilir.

Mersin’de kiralık daire arayışında olanların bilmesi gereken konulardan biri; Mersin’in aynı zamanda bir tatil beldesi olmasıyla ilgilidir. Mersin’de evler günlük, haftalık olarak da kiralanabilir. Bu dairelerin büyük bir çoğunluğu eşyalı olarak kiraya verilir. Bu sebeple, eşya taşıma, montajlama ve dekorasyon işleriyle uğraşmak zorunda kalınmaz. Ayrıca evcil hayvanlarınız ile birlikte bu evlerde kalmayı planlıyorsanız ev sahipleri ile önceden görüşmeniz de yarar var. Çoğu ev sahibi küçük dostlarımızı kabul etse de bazı ev sahipleri eşyalarının zarar görmesi olasılığıyla kabul etmeyebilir.

Daireler Hangi Semtlerden Tercih Edilir?

Mersin’de bazı popüler semtler bulunur. Bu semtler arasındayer alanlar aşağıdaki gibi sıralanabilir.

1.     Yenişehir: Mersin'in merkezinde yer alan Yenişehir, kiralık daireler açısından oldukça popülerdir. Genellikle modern ve lüks dairelerin bulunduğu semt, sahil kesimine yakınlığı nedeniyle tercih edilir.

2.     Mezitli: Mezitli, Mersin'in en büyük ilçelerinden biridir ve şehir merkezine yakınlığı nedeniyle satılık daireler açısından oldukça ünlüdür. Hem merkezi konumu hem de sahip olduğu plajlar nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilir.

3.     Gülnar: Mersin'in doğusunda yer alan Gülnar, doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla öne çıkar. Satılık daireler genellikle doğanın içinde, sessiz ve sakin bir konumda bulunur.

4.     Erdemli: Mersin'in batısında yer alan Erdemli, denize yakınlığı ve turistik bölgeleriyle ünlüdür. Satılık ve kiralık daireler genellikle sahil kesiminde veya turistik merkezlere yakın yerlerde bulunur.

5.     Tarsus: Mersin'in kuzeyinde yer alan Tarsus, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile öne çıkar. Kiralık daireler genellikle şehir merkezinde veya tarihi dokunun içinde bulunur.

Mersin’de satılık daire veya kiralık daire seçerken, bölge hakkında araştırma yapmak ve konut ekspertiz raporunu incelemek önemlidir. Böylece güvenli ve konforlu bir kiralık dairede yaşama imkanına sahip olabilirsiniz.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum