YKS ek tercihleri ne zaman? işte ek yerleştirme takvimi;

YKS ek tercihleri ne zaman? işte ek yerleştirme takvimi

YKS ek tercihlerin ne zaman yapılacağı, tercih işlemlerinin başlamasıyla birlikte merak ediliyor. YKS sonuçlarından aldıkları puanlara göre tercihlerini yapacak olan öğrenciler, tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından boş kalan kontenjanlara göre ek tercih yapabilecek. Peki, 2023 YKS ek tercihler ne zaman? soruların cevapları haberimizde...

İLGİLİ HABERLER: https://www.aciksoz.com.tr/haber/47371/yks-tercihleri-bugun-basliyor-iste-10-soruda-yks-tercihleri

YKS ek tercihler ne zaman?

2023 YKS ek tercih tarihleri, tercih işlemlerini yapmaya başlayan öğrenciler tarafından sorgulanıyor. Başarı sıralaması ve aldıkları puanlara göre önlisans ve lisans bölümlerini tercih yapacak olan öğrenciler, tercih sonuçlarına göre bir okula yerleşemedikleri taktirde ek tercih yapacak. İşte ayrıntılar

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce

ÖSYM’ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2023-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacak.

Buna göre; 30 Ağustos'ta tamamlanacak olan üniversite kayıt işlemlerinin ardından YKS ek tercih kılavuzunun Eylül ayı içerisinde ÖSYM tarafından yayımlanması bekleniyor.

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek.

Yükseköğretim programlarının 2023-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum