Kastamonu'da yasak olmasına rağmen devam ediyor! Köylüler tepkili;

Kastamonu'da yasak olmasına rağmen devam ediyor! Köylüler tepkili

31 Ağustos tarihine kadar ormanların çevresinde ateş yakılması ve orman alanlarına girişlerin yasak olmasına rağmen Kastamonu Merkez Bulacık Köyü ormanında yakılmış ateş ve orman yangınlarına davetiye çıkaran cam şişeler görüntülendi...


 Ayrıca büyükbaş hayvan yetiştiricileri bu durumun hayvanları için tehlike saçtığı gerekçesiyle şikayetçi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre artan sıcaklık değerleri sonrasında olabilecek orman yangınlarına karşı uyarıda bulunurken orman yangını için riskli bölgelere girişlerin 31 Ağustos’a kadar yasaklandığını duyurdu.



Alınan tedbirler doğrultusunda orman yangını için riskli bölgelerdeki ormanların çevresinde ateş yakılması ve orman alanlarına girişler 31 Ağustos tarihine kadar yasaklandı. Ayrıca kamping işletmeleri haricinde ormanlık alanlarda kamp yapılmasına ve çadır kurulmasına izin verilmeyecek. Ormanlık alanlara yakın olan yerlerde düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek dilek balonu gibi yanıcı madde kullanımına müsaade edilmeyecek.

Yasaklara rağmen Kastamonu Merkez Bulacık Köyü ormanında yakılmış ateş ve orman yangınlarına davetiye çıkaran cam şişeler görüntülendi. Ayrıca durumdan şikayetçi olan büyükbaş hayvan yetiştiricileri bu alanlarda hayvan otlatması yapıldığını, çevreye atılan cam şişelerin hayvanların vücudunda kesikler oluşturduğunu ve plastik atıkları da otlarken yemeye çalışan hayvanlar için tehlike saçtığını belirttiler.

 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum