Milletvekili Baltacı’ndan Kılıçdaroğlu’na rest: Salonu terk etti;

Milletvekili Baltacı’ndan Kılıçdaroğlu’na rest: Salonu terk etti

......

CHP Parti Meclisi toplantısında biriken sorunlar ortamı gerdi.  MYK kararı ile görevlerinden alınan 4 il başkanı ve 1 ilçe başkanının itirazları kabul edilmedi.

 

Edinilen bilgilere göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, göreve iade edilmeleri için oy kullanan PM üyelerini sert bir dille eleştirdi. CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı da, salonu terk etti.

 

 
GECE GEÇ SAATLERE KADAR SÜREN PM'DE YÜKSEK TANSİYON
 
Cumhuriyet Halk Partisi'nde son yılların en kritik ve en uzun süren Parti Meclisi toplantısı yapıldı. 9 saat süren o toplantıda tansiyon ve sesler yüksekti.
 
60 KİŞİLİK OYLAMA BIÇAK SIRTI BİTTİ: 31 KABUL, 30 RET
 
Parti Meclisi'nde MYK kararı ile görevden alınan 4 il ve 1 ilçe başkanının itirazları görüşüldü. O itirazlar üçte iki oy alınamaması nedeniyle yapılan gizli oylama ile bıçak sırtı bir sonuçla kabul edilmedi. 31 kabule karşı 30 ret gibi neredeyse ortaya yarı yarıya bir sonuç çıktı.
 
HASAN BALTACI SALONU TERK ETTİ
 
Kulislerden edinilen bilgilere göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, itirazlara kabul oyu veren Parti Meclisi üyelerini sert dille eleştirdi. Ağrı ve Van il başkanlarının geri dönmesi için oy kullananlara, "Partinin parası çalınıyor. Siz de bu il başkanlarını savunuyorsunuz. Erdemli bir davranış değil" dediği öğrenildi.
 
Bu çıkışın ardından Parti Meclisi Üyesi Hasan Baltacı, Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek "Ben de kabul oyu verdim. İsterseniz disipline verin" diyerek salonu terk etti. 
 

Kaynak: CNN

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum