Belediye uyardı! ‘kaynatarak tüketin’;

Belediye uyardı! ‘kaynatarak tüketin’

Kastamonu Pınarbaşı Belediyesi, sel afeti sonrasında su kaynaklarında oluşan tahribatın sağlığa olumsuz etkileri olabileceğini belirterek içme sularıyla ilgili ‘kaynatarak tüketin’ uyarısında bulundu....

İlçede yaşanan sel afeti nedeniyle özellikle alt yapılarda ciddi tahribatlar oluştu. Sel suları nedeniyle su kaynaklarında ciddi deformeler yaşanırken kanalizasyon şebekeleri de büyük zarar gördü. Su şebekeleri ile kanalizasyon şebekelerinin zarar görmesi nedeniyle köy ve mahallelerde direkt kaynağından kullanılan içme sularının insan sağlığını etkilemesinden endişe ediliyor. Mahalle ve köylerde içme ve kullanma sularının sağlıklı hale getirilmesi için kaynatılıp soğutularak tüketilmesi öneriliyor.

Pınarbaşı Belediyesi tarafından yapılan uyarıda aşırı yağışlardan dolayı içme kullanma sularının olumsuz etkilendiği belirtilerek “Sel felaketi sonrası yoğun yağışlara bağlı olarak içme sularının Demirtaş suyu da dahil olmak üzere kaynatılarak içilmesinde fayda vardır. Suların kaynatılarak içilmesi toplumun sağlığının korunmasını ve oluşabilecek bulaşıcı hastalıkların önüne geçilmesini sağlayacaktır. Tüm halkımıza önemle duyurulur” denildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum