Üniversite bölümleri ve taban puanları 2023 YKS tercih robotu;

Üniversite bölümleri ve taban puanları 2023 YKS tercih robotu

Başkanı Bayram Ali Ersoy tarafından yapılan açıklamaya göre 2023 üniversite tercihleri 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılabilecek. Adaylar bu tarihler içerisinde puanlarına göre en uygun tercihleri yaparak istedikleri üniversiteye girmek için uğraşacak. Bu kapsamda YKS tercih robotu da adaylara yardımcı olacak. Peki, YÖK ATLAS üniversite tercih robotu nasıl kullanılır, ne işe yarar? İşte Üniversite bölümleri ve taban puanlarının yer aldığı YKS tercih robotu hakkında detaylar…...

YKS tercih robotu hem lisans hem de önlisans için tercihte bulunacak adaylar için farklı farklı listeler çıkarıyor. Ayrıca, sözel ve sayısal bölümler de YÖK ATLAS üniversite tercih robotu ile kolaylıkla görüntülenebiliyor. Bununla birlikte adayın tercih edebileceği üniversite ve bölümün taban puanların yanı sıra o bölüme yerleşenlerin cinsiyet dağılımından geldikleri iller ve mezun oldukları liselere kadar pek çok bilgiye ulaşmak mümkün. İşte iki ve dört yıllık üniversitelere göre hazırlanan YÖK ATLAS üniversite tercih robotu (YKS tercih robotu) linki ve hakkında bilinmesi gereken detaylar…

YÖK ATLAS ÜNİVERSİTE TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

Aşağıda vereceğimiz YÖK Atlas giriş ekranına girdikten sonra “Üniversite Seç” butonuna tıkladıktan sonra üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesine ulaşabilirsiniz.

“Program Seç” kutucuğuna istediğiniz mesleği (program) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversitelerin listesine ulaşabilirsiniz.

YÖK Atlas tercih robotu programında ‘Lisans / Önlisans Tercih Sihirbazı’ ve ‘Meslek Atlası’ modülleri ile birlikte ‘Lisans / Önlisans Atlası’, ‘Üniversitelerimiz’, ‘Net Sihirbazı’ ‘Tercih Listem’ ve ‘Mezun Başarı Atlası’ gibi farklı modüller de yer alıyor.

2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun yayınlanmasıyla tüm modüller yeni verilere göre güncellendi.

YÖK ÖN LİSANS TERCİH SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK LİSANS ATLASI İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK ÖN LİSANS ATLASI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum