YKS BİRİNCİSİ KİM OLDU 2023? | TYT, AYT, YDT 1.'si kim oldu, hangi ilden çıktı?;

YKS BİRİNCİSİ KİM OLDU 2023? | TYT, AYT, YDT 1.'si kim oldu, hangi ilden çıktı?

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı 17-18 Haziran'da tamamlanırken gözler YKS birincisine çevrildi. YKS sonuçlarının açıklanmasıyla beraber birinci olan isim hangi il ve ilçeden çıktı merak ediliyor. Her sene üniversite birincisi değişirken bu senenin şampiyonu puan ve netleriyle duyuruluyor. Peki YKS birincisi kim oldu, şampiyon açıklandı mı? 2023 Üniversite YKS birincisi açıklanıyor......

2023 YKS BİRİNCİSİ KİM OLDU?

Bu yılın 2023 YKS birincisi merakla beklenirken ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy YKS'de birinci çıkaran şehirleri paylaşması bekleniyordu.

YKS SONUÇLARI SON DAKİKA AÇIKLANDI!

YKS sonuçları için ÖSYM resmi internet sitesi üzerinde yer alan resmi açıklama tarihi yoktu. Sonuçlar, geçen seneki gibi 20 Temmuz tarihinde duyuruldu. ÖSYM'nin değerlendirme sürecini tamamladı.

ÖSYM BAŞKANI ERSOY'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

Sınava ilişkin açıklama yapan ÖSYM Başkanı Ersoy, 2023-YKS sonuçlarının ÖSYM'nin internet adresinden açıklandığını duyurdu. Ersoy, açıklamasında sınav birincilerini tek tek okudu:

"Alan Yeterlilik Testi (AYT) Birincisi Sayısalda Mustafa Özcan, Atatürk Anadolu Lisesi ve Namık Emre Acar ,Özel Profesyonel Eğitim Fen Lisesi (Konya) Eşit ağırlık birincisi; Emre Ekici Süleyman Demirel Fen Lisesi (Afyonkarahisar), Sözel birincisi; Ahmet Berk Takır Kabataş Erkek Lisesi."

"TERTEMİZ BİR YKS SÜRECİ TAMAMLANDI"

3 milyon 500 bin üzerinde adayın başvurduğunu söyleyen Ersoy, "Sınavda sorulan sorular itibarıyla herhangi bir soru iptali ve cevap seçeneği değişikliği bulunmamaktadır. Dolayısıyla tertemiz bir YKS süreci tamamlanmıştır" dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum