“Yaşasın Cumhuriyet”;

“Yaşasın Cumhuriyet”

Cumhuriyetin ilanın 98’nci yıl dönümü nedeniyle tüm Türkiye genelinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları devam ediyor....

Cumhuriyetin ilanın 98’nci yıl dönümü nedeniyle tüm Türkiye genelinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları devam ediyor. Kastamonu’da da büyük bir katılımla gerçekleştirilen Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlamalarda, her yaştan insan bir araya geldi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine Kastamonu halkı büyük yoğunlukla katılım sağladı. Cumhuriyet Bayramına katılan çocuklar ise büyük coşku yaşadı. Her yaştan insanın bulunduğu meydan çocukların sesiyle şenlendi.


“DENİZ’İN İLK CUMHURİYET BAYRAMI”

Hayatındaki ilk Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerine katılan 1 yaşındaki Deniz’in mutluluğu ise gözlerinden okundu. Oğlunun bu coşkuyla karşılaşmasını istediğini ifade eden ve Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıyla ilgili düşüncelerini dile getiren Deniz Gümüş’ün annesi Gülçin Gümüş, “Çok mutluyuz. 100’ncü yıla da az kaldı. Oğlum 1 yaşında hazırlansın öğrensin istiyorum. O yüzden geldik. İlk bayramı. İlk kez bu kadar büyük bir kalabalığa giriyor. Organizasyon çok güzel çok mutluyuz ama bence statta yapılması gerekiyordu. Çünkü buraya ulaşım çok zor oluyor. Ama yine de çok mutluyuz. Cumhuriyetimiz kutlu olsun. Geçtiğimiz gece yapılan Fener Alayı yürüyüşü de güzel bir organizasyondu. Biz oğlumdan dolayı katılamamıştık ancak gerçekten güzel bir organizasyon oldu” dedi.


“BAYAĞI ÖZLEMİŞİZ BÖYLE KALABALIK BAYRAMLARI”

Yeğeninin Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını izlemeye geldiğini ifade eden Hatice Yüceünlü ise duygularını şöyle dile getirdi; “Yeğenim, ilk Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı okulda. Onu izlemeye geldik. Gururluyuz. Pandemi dolayısıyla böyle bir katılımla yapılmıyordu ancak baya özlemişiz böyle kalabalık bayramları, duygulandık. Çok güzeldi.”


“GURURLUYUZ, MUTLUYUZ”

Kastamonu Fen Lisesi öğrencilerinden İbrahim Göl ve Elifnur Zayıf Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Fen lisesi öğrencisi İbrahim Göl, şunları söyledi; “Cumhuriyet 98’nci yılına geldi. Bu çok güzel bir şey. Atatürk Cumhuriyeti kurdu. Atatürk’ü çok seviyoruz. Gururluyuz, mutluyuz. Böyle bir organizasyonun olması da çok güzel. Ayrıca Fener Alayı yürüyüşü de çok güzeldi. Biz katılmadık ama gerçekten harikaydı yapılan.”


“NİCE 100’LER KUTLARIZ İNŞALLAH”

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına 5 yaşındaki oğluyla birlikte gelen Cüneyt Dağlıoğlu, “Cumhuriyet sevgisini oğluma aktarmaya çalışıyorum. 5 yaşında. Aslında ben kendi çocukluğumdaki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını da özlüyorum. Bandolarla stadyuma gider öyle kutlardık eskiden. Ama bu da güzel, coşkulu, çocuklar oynuyorlar eğleniyorlar. Daha nice 100’ler kutlarız inşallah. İnsanlar bir araya gelmeyi özledi, bir arada olmayı özledi. Bizler de çok özeldik. Çocukların bu şekilde meydanda bu kutlamalara katılması bu coşkuyu yaşaması da çok güzel. İnşallah bu pandemiden de bir an önce kurtuluruz” diye konuştu.  

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum