En fazla ormanlık alanıyla Kastamonu;

En fazla ormanlık alanıyla Kastamonu

Karadeniz’in gözdesi Kastamonu, Türkiye’nin en çok ormanlık alanı olan iller arasında. Peki Kastamonu kaçıncı sırada? en çok ormanlık alanı olan il neresi? İşte haber detayları...

Türkiye’de yüzölçümü ve nüfusa göre illerin ne kadarı ormanla kaplı? Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verilerine göre 2015 yılı itibariyle Türkiye’nin yüzde 29’u ormanlarla kaplı. Bu oran Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde ise yüzde 43.

EN FAZLA ORMANLIK ALANI OLAN İLLER

ANTALYA

Türkiye’de en fazla ormanlık alan Antalya’da bulunuyor. 1 milyon hektar alanı geçen tek il Antalya. Bu ilde tam 1 milyon 146 bin hektar ormanlık alan bulunuyor.

KASTAMONU

Türkiye’de en fazla ormanlık alanı olan illerin 2. Sırasında ise 873 bin hektar ile Karadeniz’in gözdesi Kastamonu bulunuyor.

Mersin (835 bin), Muğla (829 bin), Kütahya (646 bin), Balıkesir (632 bin), Adana (593 bin), Denizli (588 bin), Manisa (542 bin) ve Bolu (531) takip ediyor.

YÜZÖLÇÜME DÜŞEN ORMANLIK ALANDA KARABÜK, KASTAMONU VE MUĞLA ZİRVEDE

Ormanlık alan karşılaştırmasını yüzölçüme düşen ormanlık alan oranıyla yapmak mümkün. Bu karşılaştırma hangi ilin ne kadarının ormanla kaplı olduğunu gösteriyor. Buna göre en ormanlık il Karabük. Bu ilin yüzde 67,3’ü ormanlarla kaplı. Hemen ardından yüzde 66,9 ile Kastamonu ve yüzde 65,5 ile Muğla geliyor. Bu illeri sırasıyla; Sinop (yüzde 64,2), Bolu (yüzde 64), Yalova (yüzde 59,6), Bartın (yüzde 58,1), Zonguldak (yüzde 58,1), Bilecek (yüzde 57,5) ve Antalya (yüzde 56,8) takip ediyor.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum