KAL-DER: ‘Kastamonu insanı, memleketi için her fedakarlığı yapar’;

KAL-DER: ‘Kastamonu insanı, memleketi için her fedakarlığı yapar’

KAL-DER BAŞKANI CİVELEKOĞLU’DAN “ANADOLU YAKASI SEFERLERİ” TEŞEKKÜRÜ......

Kastamonu’nun uzun yıllardır çözülmeyen, çözümü için de hiçbir adım atılmayan birçok sorununun dile getirilmesi ve kamuoyu oluşturularak çözüme kavuşması noktasında önemli bir misyon üstlenen Kastamonu Kalkındırma Derneği (KAL-DER), inatla sürdürdüğü örnek faaliyetleriyle hemen her kesimin takdirini kazanmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde yine, kimsenin bir araya getiremediği sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerini aynı masada buluşturan KALDER, ilimizin çok sayıda sorununun yanı sıra Kastamonu Havalimanı’ndaki sefer sayılarının yetersizliğini de masaya yatırmıştı.

KAL-DER’in dile getirdiği ve AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü’nün hemen girişimlerine başladığı sefer sayıları konusunda kısa sürede sevindiren bir gelişme yaşandı.

Buna göre; Pegasus Havayolları, Ağustos ayı başından itibaren Kastamonu Havalimanı’ndan İstanbul’un Anadolu Yakasındaki Sabiha Gökçen Havalimanı’na seferler düzenlemeye başlayacak.

Türk Hava Yolları’nın Avrupa Yakası’na düzenlediği seferlerin yanı sıra Anadolu Yakasına da uçuşların başlamasının Kastamonu için çok önemli bir gelişme olduğuna dikkat çeken KAL-DER Başkanı Tugay Civelekoğlu, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü başta olmak üzere, vesile olan herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.

“BU; SİYASETÇİSİYLE, STK’SIYLA KASTAMONU EVLADININ DURUŞUDUR”

Dernek Başkanı Civelekoğlu, konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti; “KAL-DER’in öncülüğünde “Cumhuriyetimizin 2. asrında zirvedeki Kastamonu” temasıyla düzenlediğimiz, siyasetle, sivil iradeyi temsil eden sivil toplum kuruluşlarımızı buluşturduğumuz ikinci toplantımızı 14 Temmuz 2023 tarihinde 9 siyasi partimizin ve 25’den fazla sivil toplum kuruluşumuzun katılımıyla icra ettik. Bu toplantımıza katılan tüm siyasi partilerimize ve katılan, mazeretleri nedeniyle katılamayan tüm sivil toplum kuruluşlarımıza basınımız vasıtasıyla bir kez daha teşekkür ediyoruz. Kastamonu’nun 100 yıllık (2023-2123) Planının çalışmalarında belirlediğimiz kısa, orta ve uzun vadeli çalışmalar ve planlamalar içerisinde bu ikinci toplantımızda gündeme gelen kısa vadedeki konulardan bir tanesi olan Sabiha Gökçen Havalimanına sefer düzenlenmesi konusundaki sivil ve siyasi iradenin oluşturduğu çalışmalarımız neticeye ulaşmış olup, 1 Ağustos itibariyle uçak seferleri başlayacaktır. Kastamonu’ya hayırlı olmasını diliyoruz. Bu problemin çözümünde toplantı anından itibaren Kastamonu’nun evlatları huzurunda dile gelen taleplerle ilgili olarak ‘hep beraber başaracağız’ diyerek tüm katılımcıları da motive eden, sivil ve siyasi iradenin aldığı kararın hayata geçmesine vesile olan ve gayretleriyle çözümü sağlayan AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü’ye teşekkür ediyoruz. Ayrıca gündeme gelen konularla ilgili gerçekleşecek her neticede kamuoyuna duyurulacaktır. Bu toplantımız üzerinden henüz çok kısa bir süre geçmesine rağmen bizlere şunu göstermiştir; Kastamonu insanı samimidir. Memleketi için her türlü fedakarlığı yapabilecek, memleketi için düşüncesine, yaşantısına bakmadan, farklılıkları zenginlik olarak kabul ederek herkesle bir araya gelip oturup konuşacak bilinç ve erdeme sahiptir. Biz bunu biliyorduk, ama bu toplantımız kendilerinden başkasını muhatap kabul etmeyenlere de siyasetimizin ve sivil toplumumuzun bir araya gelerek verdiği en güzel cevabı olmuştur. Çünkü bu siyasetçisiyle, STK’sıyla Kastamonu evladının duruşudur.”

“29 EKİM 2023 TARİHİNDE 100 YILLIK PLANI AÇIKLAYACAĞIZ”

“Biz KAL-DER olarak şehrimizin maddi ve manevi kalkınmasında tüm gayretimizi siyaset, sivil toplum, bürokrasi gibi tüm paydaşlarla göstermeye kararlıyız. Zira toplantıya katılan sivili toplumumuzun kıymetli temsilcileri ufuk, tecrübe, bilgi olarak ne kadar donanımlı ve bilinçli olduklarını, Kastamonu sevdalısı olduklarını toplantıya iştirakle göstermişlerdir. Bu da bizi Kastamonu’nun yarınları adına daha da heyecanlandırmıştır. Bu vesileyle sivil toplumumuzun kıymetli temsilcilerine basınımız vasıtasıyla tekrar teşekkürü borç biliyoruz. Yaptığımız her çalışmada aldığımız sonuç Kastamonu’nun başarısı olarak tescil edilecektir. Bu heyecanla da tüm paydaşlarla, Kastamonu’nun evlatlarıyla inşallah 29 Ekim 2023 tarihinde 100 yıllık planı açıklayacağız.” 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum