Cide Belediyesi'nden sel raporu;

Cide Belediyesi'nden sel raporu

10.07.2023 Pazartesi günü Kastamonu'daki aşırı yağışlar sonrasında Cide ilçesinde sel meydana geldi. yaşanan sel felaketinde birçok ev ve iş yeri sular altında kalırken yollarda ise çökmeler yaşandı....

Riskli bölgelerdeki evler tahliye edildi.  Cide'de sel felaketinin yaratmış olduğu hasar Kastamonu Milletvekilleri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne de taşındı.

Bu noktada Cide Belediyesi yaşanan sel felaketinin ardından ilk kez rapor yayınladı. Belediye yayınladığı raporda şu ifadelere yer verdi:

"10.07.2023 Pazartesi günü ilçemizde meydana gelen sel felaketinde şehir merkezimize su sağlayan keson kuyularımıza sel vurmuştur. Aynı zamanda Gebeş ve Kumluca mahallemize su sağlayan motorlar sel sonucu yanmıştır.

 Kumluca Mahallemizde bulunan motor ve pompası yanlış olup 2 tane keson su kuyusuna sel sonucu çamurlu su girerek şebeke hattına zarar vermiştir. Sel felaketi sonucu Kumluca, Irmak, Gebeş, Memiş Mahallelerimiz gibi toplamda 9 mahallemize etki etmiştir. Ayrıca Kumluca, Memiş, Çandır ve Sofular Mahallelerimizde bulunan derelerde taşarak tahribata yol açmıştır. Felaketin ardından belediyemiz ve kurumlarca 3 su kuyusu, 2 trafo, 74 dükkân, 258 ev, 2 camii, Ramazan Çalım Sosyal Tesisi ve Kumluca Toplum Sağlığı merkezlerine müdahale edilmiştir.


 Bu süreçte ekiplerimiz yoğun çalışma temposu ile aralıksız çalışmalarda bulunmuştur. 36 saat gibi kısa bir süre zarfında ana şebeke suyunu vatandaşlarımıza ulaştırdılar. Halkımızın mağduriyetini en kısa sürede gidermek ve yaraları sarmak adına tüm belediye personelimiz görev başında bulunmuştur. Yine bu selin vermiş olduğu aksaklıklardan minimum etkilenmek adına 7 tır içme suyu ilçemize gelmiştir.  Hızlı bir şekilde organize olarak bütün mahallelerimize ve sokaklarımıza su dağıtımı yapılmıştır. Mahalle ve sokaklara ulaşan ekiplerimiz ana şebekeye su verilmesiyle birlikte dahi durmamış su dağıtımına devam etmiştir.

Cide Belediyesi olarak her konuda olduğu gibi bu konuda da önceliğimiz vatandaşlarımız olmuştur. Sayısız telefon ve sayısız mesajlar, anında ilgili birimlere iletilerek konuya ivedilikle çözüm bulunmuştur. Bu afet döneminde bizleri anlayışla karşılayan destekçimiz olan vatandaşlarımıza ve süreçte yorgun ve bitap düşmesine rağmen sorunları çözen emek sarf eden tüm emekçi personellerimize teşekkür ediyoruz."

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum