2021 Kastamonu Bozkurt afeti: Bilime konu oldu…;

2021 Kastamonu Bozkurt afeti: Bilime konu oldu…

......

11 Ağustos 2021 yılında Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel afeti;  Hukuk, Doğa ve Toplum Vakfı tarafından raporlandı.
"Afetler ve İdarenin Veri Konusundaki Yükümlülükleri: Kastamonu Bozkurt İlçesi Örneği" konulu yayın, kamuoyuyla paylaşıldı.
 
Raporun önsözünde ise;  ‘’Talep ettiğimiz veriler 2021 yılında Kastamonu ilinin Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketine ilişkindi. Ölen, yaralanan ve kayıp olan kişilerin sayısına ve cinsiyetlerine dair talep etiğimiz bilgilere ne yazık ki ulaşamadık’’ ifadeleri dikkat çekti.
 
Vakıf tarafından yayınla alakalı yapılan açıklamada ise;
‘’Afetler ve İdarenin Veri Konusundaki Yükümlülükleri: Kastamonu Bozkurt İlçesi Örneği" yayınımız, afetlere açık bir coğrafyada kamu idareleri tarafından tutulması ve açıklanması gereken verilere erişmek için başlattığımız girişimlerin neticesinde ortaya çıktı. Bilgi edinme talebiyle yazdığımız bir dilekçe ve devamındaki sürecin sonunda, afetlerde veri tutulmasına dair yükümlülüklerin yerine getirilmediği tespit ettik ve Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru yapmak zorunda kaldık. Kamu Denetçisi Kurumu başvurumuzu incelenemez bulduğu için reddetti ve karar gerekçesinde Türkiye’de idarenin ayrıştırılmış veri tutma yükümlülüğü bulunmadığını söyledi. Kamu Denetçiliği Kurumu’nun verdiği karar elbette nihai ve bağlayıcı bir karar değil ancak Türkiye’de idarenin veri tutma yükümlülüğüne dair çok şey anlatıyor. Yayınımızın Türkiye’de veri tutulması açısından yürütülecek çalışma ve tartışmalarda bir kaynak niteliği taşımasını ve sivil toplum kuruluşları, hukukçular ve kamu idareleri açısından şeffaflık, hesap verebilirlik ve adalete erişim konularında yol gösterici olmasını diliyoruz. Yayınımıza ulaşmak için aşağıdaki görsele tıklayabilirsiniz. ‘’


 

YAYINA ERİŞMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN...

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum