Almanya ile Kastamonu arasındaki köprü;

Almanya ile Kastamonu arasındaki köprü

Mustafa Çetin eşi ile birlikte Almanya’dan Kastamonu’nun Cide ilçesine Almanya'daki gurbetçiler ve Alman vatandaşlarının yardımlarıyla Kastamonu'nun Cide İlçesine engelli vatandaşlar için akülü araba getiriyor....

Almanya'daki gurbetçiler ve Alman vatandaşlarının yardımlarıyla Kastamonu'nun Cide İlçesine engelli vatandaşlar için akülü araba getiren Mustafa Çetin 4 yıldır süren bu Kastamonu Almanya arasındaki Gönül Köprüsü'nün nasıl başladığını şu ifadelerle anlattı. "İlk başta iki tane tekerlekli sandalye getirmiştim. İhtiyaç sahiplerine verdim.  Ondan sonra içime bir ferahlık geldi. Kendimi çok iyi hissettim sonra Almanya'daki arkadaşımın römorku sayesinde alabildiğimiz kadar elektrikli sandalye, akülü sandalye vs. alıp römorka doldurup getiriyoruz. Buraya getirdiğimiz araçlar ihtiyaç sahiplerine ulaştığında ve onları kullandıklarında yaşadıkları mutluluk beni de fazlasıyla mutlu ediyor. Onun için bu işi devam etmek istiyorum.



Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu, “Bir elin verdiğini diğeri elin görmemesi gerekiyor. Belediye olarak 15 civarında sosyal proje yürütüyoruz. Bunların tamamı ücretsiz. Taşımacılıktan gıda yardımlarına, sinemadan tiyatroya, müzik eğitiminden okulların ihtiyaçlarına varıncaya kadar birçok faaliyetimiz var. Fakat burada çok değerli iki faaliyetimizden bahsetmek istiyorum bir tanesi Toplum Sağlığı ile beraber yürüttüğümüz bütün masraflarının belediyemiz tarafından karşılanan Kanser Tarama Projesi. Bugüne kadar 700 kadınımıza kanser taraması yapıldı. 24 kanser vakası ile karşılaştık ve bunların tedavilerine başladık. Bu bizim için çok kıymetli. Engelli vatandaşlar için de yapılabilecek her türlü faaliyetin yapılması gerekiyordu. Şimdi Mustafa Çetin abimiz bu açığımızı kapattı. Engelli vatandaşlarımız için 100'ün üzerinde akülü sandalye geldi. Tamamen Almanya'daki gurbetçi ve Alman vatandaşları gönüllülüğüyle geldi. Buradan Mustafa abimize çok teşekkür ediyoruz.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum