Valilik harekete geçti, artık ceza gelecek!;

Valilik harekete geçti, artık ceza gelecek!

Kastamonu Valiliği 112 hattını asılsız ihbarlar ve gereksiz yere meşgul eden kişilere para cezası uygulanacağını duyurdu...

Kastamonu Valiliği 112 hattını asılsız ihbarlar ve gereksiz yere meşgul eden kişilere para cezası uygulanacağını duyurdu. Kastamonu 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü son 8 ayda yaklaşık 285 bin çağrıya yanıt verirken, bu çağrılardan da yüzde 76'sının ise asılsız olduğunu bildirildi. Bu kapsamda çağrı merkezine gelen çağrılarının büyük kısmının asılsız olduğu belirlenirken, bu nedenle 112 hattının gereksiz yere meşgul edildiği kaydedildi. Bu kapsamda Kastamonu Valiliği, 112 hattını arayarak asılsız ihbar ve gereksiz yere meşgul edenlere para cezası uygulanacağını açıkladı. 


Valilikten yapılan açıklamada, "Asılsız ve gereksiz çağrıların toplam çağrılar içinde büyük yer tutması; çağrı karşılayan personelin gereksiz yere meşgul edilmesine, personelin veriminin düşmesine, kaynak israfı yaşanmasına ve 112 acil hattına ulaşılmasında zaman kaybı oluşmasına neden olmaktadır. Bu durum maddi ve manevi kayıplara hatta can kayıplarına yol açabilmektedir. Bu tür olumsuz durumların önüne geçilebilmesi amacıyla Valiliğimizce birtakım düzenlemelerin yapılması uygun görülmüştür. Bu kapsamda; 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 42/A maddesine göre, 112 Acil Çağrı Merkezini asılsız ihbarda bulunmak suretiyle meşgul ettikleri tespit edilen kişilere 2021 yılı için 412 TL idari para cezası verilir. Tekerrür halinde bu ceza iki katı olarak uygulanacaktır. Kastamonu Valiliği genelgesi gereğince; asılsız ihbar dışında kalan taciz, küfür içerikli konuşma, müzik dinletme, sessiz çağrı, arayıp kapatma gibi gereksiz aramalarla 112 acil hattını meşgul edenler için de 421 TL idari yaptırım uygulanacaktır.  Bununla birlikte fiilleri Türk Ceza Kanunu kapsamına giren aramalar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır" denildi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum