ÖTV oranı yüzde 45’e çekildi;

ÖTV oranı yüzde 45’e çekildi

Pandemi dönemiyle daha çok tercih edilmeye başlanan karavan turizmi için sevindirici bir gelişme yaşandı...

Pandemi dönemiyle daha çok tercih edilmeye başlanan karavan turizmi için sevindirici bir gelişme yaşandı. Resmi gazetede yayınlanan karar doğrultusunda motorlu karavan araçlarının ÖTV oranı yüzde 45 olarak belirlendi.

Pandemi döneminde insanların kısıtlamalarla beraber evlerinde kalma zorunluluğu tatil tercihlerine de yansıdı. Kısıtlamalarla birlikte sıkılan insanlar, tatil tercihlerini artık otel turizminden daha çok doğa turizmine yöneldi.

Turizm sektörü öncüleri, pandemi sonrasında Kastamonu’nun sahip olduğu doğal güzellikleri nedeniyle doğa turizmde çığır açacağını kaydetmişti. Kastamonu da bu süreçte, doğaseverlerin ve doğada dinlenmek isteyenlerin önemli bir merkezi haline geldi. 

Özelikle karavan turizminde önemli ilerleme kaydeden Kastamonu, insanların tatil tercihleri arasında yer alıyor. Kastamonu ili bu yıl içerisinde birçok karavanlı turist ağırlamış ve hatta Vali Avni Çakır misafirleri makamına davet etmişti.

MOTORLU KARAVAN ARAÇLARININ, ÖTV ORANI YÜZDE 45 OLARAK BELİRLENDİ

Karavan turizmini tercih edecek olanlar için sevindirici bir gelişme yaşandı. Resmi gazetede yayınlanan vergi usul ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun metninde motorlu karavan araçlarının ÖTV oranı yüzde 45 olarak belirlendi. Karar yayınlanmadan önce motorlu karavanlarda ÖTV oranı büyüklüklerine göre yüzde 220’lere kadar çıkıyordu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum