Kastamonu Havalimanı’nda ilk tarifeli uçuşun ardından 10 yıl geçti;

Kastamonu Havalimanı’nda ilk tarifeli uçuşun ardından 10 yıl geçti

......


Kastamonu Havalimanı'nda ilk tarifeli uçağın piste inmesinin ardından 10 yıl geçti...5 Temmuz 2013’te İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan 10.10’dan kalkan Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçak, 54 yıl aradan sonra saat 11.25’de Kastamonu Havaalanı’na iniş yapmıştı.
Yeterli yolcu potansiyeli bulunmadığı gerekçesiyle 1959’dan beri atıl durumda kalan,  Kastamonu İl Özel İdaresi'nin 110 milyon liralık ek yatırımıyla uçuşa hazır hale getirilen havaalanı, İstanbul’dan kalkan THY’ye ait tarifeli uçağın piste inmesiyle tekrar hizmete başlamıştı.
Uçağın inişinin ardından havaalanında toplanan kalabalık büyük bir çoşku yaşamış ve Kastamonu tarihi açısından önemli bir ana şahitlik etmişlerdi.
 
Dönemin Valisi Erdoğan Bektaş da konuyla ilgili olarak; ‘’Yapımı 1959’da tamamlanan ancak yeterli yolcu olmadığı gerekçesiyle faaliyete geçirilemeyen atıl durumdaki havaalanı uzun bir süre araba yarışları, düğünler, hayvan otlatmak ve maket uçak gösterileri için kullanılmıştı. Kastamonu için tarihi bir anı paylaşıyoruz’’ demişti.  


ve 19 Temmuz'da da dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla resmi açılışı gerçekleştirilmişti.




KASTAMONU HAVALİMANI NEREDE?

Kastamonu Uzunyazı Havalimanı, Kastamonu’nun sivil havalimanı olup bölgenin de en büyük havalimanı olma özelliğini elinde tutmaktadır.

1959 yılında Uzunyazı’da Türk Hava Yolları İstanbul – Kastamonu seferlerine başladı. Ancak bir süre yeteri kadar yolcusu bulunmayan bu seferler iptal edildi. Kastamonu Havalimanı bu dönemden sonra belli tadilat ve yenileme çalışmalarından geçti ve sonra 2013 Temmuz ayında yeniden yolculara ve havayolu şirketlerinin kullanımına açıldı.

Kastamonu Havalimanı deniz seviyesinden 1073 metre yükseklikte olup Kastamonu Merkez’in ise yaklaşık 10 km. güneydoğusundadır. Safranbolu ile Ilgaz Kayak Merkezi’ne en yakın havalimanı konumundadır.



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum