İlk onay geldi: Uçan arabalar sürüşe başlıyor;

İlk onay geldi: Uçan arabalar sürüşe başlıyor

Alef Aeronautics adlı şirketin uzun süredir geliştirme aşamasında olduğu uçan arabası için ilk onay verildi....

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX gibi büyük şirketler tarafından desteklenen Alef Aeronautics adlı şirketin uzun süredir geliştirme aşamasında olduğu uçan arabası için ilk onay verildi.

Alef Aeronautics'in geliştirme aşamasında olduğu ve SpaceX gibi büyük şirketler tarafından desteklenen uçan araba için onay verildi. Alef Aeronautics, yaptıkları basın açıklamasında Federak Havacılık İdaresi'nin şimdilik Model A diye adlandırılan uçan arabaları için Özel Uçuşa Elerişlilik Sertifikası aldıklarını belirtti. Yani uçan araba test sürümü için hareket edebilecek.


ELEKTRİKLİ UÇAN ARABA HAVADA VE YOLDA TEST EDİLEBİLECEK

Alef Aeronautics'in Model A isimli aracı, havada ve yolda test kullanılacak. 300.000 dolar fiyat etiketi bulunan elektirikli araç, deneme sürüşü izni alan ilk uçan araba kategorisinde yer alıyor.

Alef Aeronautics CEO'su Jim Dukhovny, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi: "İnsanlara çevre dostu ve daha hızlı bir ulaşım sağlamaya yaklaşmamıza olanak tanıyor ayrıca her hafta bireylerden ve şirketlerden tasarruf etmemizi sağlıyor. Bu araç, uçaklar için küçük arabalar için ise dev bir adım."

Firma, yaptığı açıklamada aracın hem sokakta sürüş hem de dikey kalkış kabiliyetine sahip ilk uçan araba olduğunu belirtti. Ayrıca arabanın sürmek ve park etmek için mevcut kentsel altyapıya uyacak şekilde tasarlandığını da açıkladı. Yani arabaya sahip olacak kişi ister karada isterse de havada kullanım imkanına sahip olacak.

Dikey ve yatay olarak havalanabilen araç, en fazla iki kişiyi taşıyor. Teslimatlar başladığında alıcılar, sıraya girmek için 150 dolar, öncelikli erişim için 1.500 dolar ödeme yapacağı tahmin ediliyor. Aracın test aşamasının bitip satışa çıkması için ise 2025 yılı öngörülüyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum