Deprem bölgeleriyle ilgili karar! Artık izin verilmeyecek;

Deprem bölgeleriyle ilgili karar! Artık izin verilmeyecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem bölgeleriyle ilgili alınan yeni yasak kararını duyurdu....

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yeni faciaların önüne geçilmesi amacıyla atılan adımlara bir yenisi eklendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem bölgeleriyle ilgili alınan yeni yasak kararını duyurdu. Buna göre; fay hatları ve kırıklar üzerinde yapılaşmaya artık izin verilmeyecek.

Bakan Özhaseki, 'Deprem Bölgesi Belediye Başkanları İstişare Toplantısı' kapsamında konuşma gerçekleştirdi. Özhaseki'nin burada yaptığı açıklamaya göre deprem bölgesinde yer alan noktalarla ilgili kritik bir karar alındı.

Bakan Özhaseki, toplantıda yaptığı konuşmada "Deprem bölgelerinde yapılaşmaya hiçbir şekilde izin verilmeyecek." açıklamasında bulundu.

Özhaseki konuşmasında "Bundan sonra ne olursa olsun fay hatları ve kırıkları üzerinde yapılaşma olmayacak" ifadelerine yer verdi.

YENİ KONUTLAR İÇİN TARİH VERDİ

Öte yandan deprem bölgesinde yapılan konutlarla ilgili de açıklama yapan Özhaseki, "İlk etapta 180 bin civarında ihale yapıldı. Bunların teslimatları Ekim, Kasım, Aralık ayı gibi yapılacak ve ilk hak sahibi vatandaşlarımız, o yerlere gidip o güvenli konutlarına kavuşacak" dedi.

Kaynak: Mynet

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum