1 Temmuz Kabotaj Bayramı…;

1 Temmuz Kabotaj Bayramı…

Türkiye'nin denizcilik ve deniz ticaretindeki bağımsızlığını simgeleyen 1 Temmuz Kabotaj Bayramı, her yıl olduğu gibi bu sene de coşkuyla kutlanacak. Bu sene 97. yıldönümü gerçekleşecek olan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı önemi merak ediliyor. Peki Kabotaj Bayramı ilk ne zaman kutlandı? Kabotaj ne demek? Kabotaj Bayramının önemi nedir?...

Kabotaj Bayramı, Türkiye'de her yıl 1 Temmuz'da kutlanan bir milli bayramdır. İlk kez 1 Temmuz 1926 tarihinde kutlanmaya başlanmıştır. Kabotaj kelimesi ise deniz ticaretinin, bir ülkenin kendi kıyılarına ait limanları kullanması ve iç denizlerdeki taşımacılığı düzenlemek anlamına gelir. Kabotaj hakkı, bir ülkenin gemilerinin, kendi bayrakları altında kendi limanları arasında ticaret yapma ve taşımacılık yapma hakkını ifade eder.

Kabotaj Bayramı, Türkiye'nin denizcilik ve deniz ticaretindeki bağımsızlığını simgeler. Türkiye'nin denizdeki egemenlik hakkını ve uluslararası denizcilik kurallarına göre kendi limanlarına erişim hakkını kutlamak amacıyla her yıl kutlanır. Bu özel gün, denizcilik sektöründe çalışanları, denizlerle olan bağını ve denizciliğin önemini vurgulamayı amaçlayan etkinliklerle kutlanır.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum