İhsangazi’nin keşfedilmeyen şelalesi;

İhsangazi’nin keşfedilmeyen şelalesi

Kastamonu’nun siyez buğdayı ile meşhur olan İhsangazi ilçesi, doğal güzellikleriyle de adından söz ettirmeye başladı....

Genel tabloya bakıldığı zaman İhsangazi eşsiz güzellikteki ormanlarıyla bilinir. Fakat ihsangazi’nin öyle güzel ve ihtişamlı bir şelalesi var ki İhsanhazi’de şelale olması bile duyanları şaşırtıyor. Yıllardır usul usul akan şelalenin henüz bir ismi bile yok.

Şehrin stresinden uzak doğanın kalbinde bir yer olan henüz keşfedilmeyen bu isimsiz şelale İhsangazi ilçe merkezine yaklaşık 10 km uzaklıkta. Kastamonu merkeze ise yaklaşık 40 km mesafede. İhsangazi ilçesi, kuşçular mahallesi, sekecek sokaktan geçilerek Akkirpi köyü yoluna giriliyor. Ardından Akkirpi köyü yolu üzerinde 5-6 km ilerisinde ormanın içerisinden çeçen 2-3 km uzunlukta bir patikadan geçiliyor. Ormanın içinde kaybolmamak için şelalenin uzantısı olan çayı takip etmeniz önerilir. Her iki tarafında sıralı ağaçlar olan çay kenarında mola vermek inanılmaz rahatlatıyor. Sadece akan suyun ve kuş seslerinin olduğu huzur verici doğada yukarı baktığınızda ise sizi masmavi gökyüzü karşılıyor.  Şelaleye ulaşmak için biraz tırmanmak gerekiyor bu yüzden uygun ayakkabılar giyilmesi kolaylık sağlayabilir. Şelaleye ulaşıldığında tam karşısındaki kayaya oturup gürül gürül akan suyu dinlemek yürünen uzun ve yorucu yola değecektir.




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum