Taşköprü Belediyesi bir ilke imza attı;

Taşköprü Belediyesi bir ilke imza attı

Yaz aylarında sıkça rastlanan orman yangınlarını önlemek amacıyla Taşköprü Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından, afet bilgilendirme ve yangın tatbikatları yapılıyor....

Taşköprü Belediyesi bir ilk olarak köylerde de vatandaşlara yönelik afet bilgilendirme ve yangın tatbikatları bilgilendirme çalışmaları başlattı.
İlk olarak Taşköprü’ye bağlı yukarı Emerce köyünde, vatandaşlara uygulamalı olarak afet bilgilendirme ve yangın tatbikatı yapıldı.
Doğal afetlerde ve yangınlarda ilk müdahalenin önemine vurgu yapılırken köy merkezindeki yangın hidrantlarının yangın esnasında kullanımı ve yangın söndürme cihazları ile yangına nasıl müdahale edileceği, uygulamalı ve teorik olarak anlatımları gerçekleştirildi.

Taşköprü Belediyesi, köylerden gelen talepler doğrultusunda, vatandaşlara yönelik, hem bilgilendirmelerinin hem de tatbikatların devam edeceğini duyurdu.
Eğitim kapsamında; Afet farkındalık eğitimi, 112 acil çağrı hizmetlerinin çalışmaları, deprem ve yangın güvenliği, yangın söndürme cihazlarının tanıtılması ve uygulamalı olarak kullanılması, yangın söndürme tatbikatı hakkında bilgilendirme yapıldı.




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum