OBM’de ‘iklim değişikliği ve orman yangınları’ eğitimi verildi;

OBM’de ‘iklim değişikliği ve orman yangınları’ eğitimi verildi

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında çalışmalar devam ediyor....

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü (OBM), orman yangınlarıyla mücadele konusunda bilgilendirici bir eğitim programına ev sahipliği yaptı. KÜ Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörü olan Prof. Dr. Ömer Küçük, Bölge Müdürlüğü’nün konuğu olarak eğitime katıldı.


Yangın eğitimi, Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu ve bölge müdür yardımcılarının da katılımıyla Orman Bölge Müdürlüğü Engin Ateş Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Üniversite tarafından organize edilen eğitime Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey de görüntülü olarak katılarak önemli bir konuşma gerçekleştirdi.

Teknik personele yönelik düzenlenen eğitime, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’nde görevli işletme ve şube müdürleri ile müdür yardımcıları katıldı.


Prof. Dr. Ömer Küçük, değişen iklim şartları nedeniyle ortaya çıkan yangınların doğa ve insanlar üzerindeki etkilerini ve yapılan çalışmaları içeren bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi.

İklim değişikliğinin orman yangınları üzerindeki etkileri ve yangın yönetim sisteminde yeni yaklaşımların ele alındığı eğitimde ayrıca, iklim değişikliğinin orman yangınlarına sebep olan büyük yangınlara etkisi, iklim parametrelerindeki aşırı değerlerin sonuçları, yangın öncesi çalışmalar gibi konular vurgulandı.

Prof. Dr. Küçük, üniversite ve Orman Bölge Müdürlüğü arasındaki iş birliğinin devam etmesi temennisinde bulunarak eğitimi sonlandırdı. 



Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum