Kastamonu'ya mı bağlanıyorlar?;

Kastamonu'ya mı bağlanıyorlar?

Sinop'un Türkeli ilçesindeki mahalle sakinleri, Kastamonu'ya bağlanmak için yapılan halk oylamasında sandık başına gitti...

Sinop'un Türkeli ilçesindeki mahalle sakinleri, Kastamonu'ya bağlanmak için yapılan halk oylamasında sandık başına gitti.

Türkeli ilçesine bağlı Gencek köyü Çayağzı Mahallesi'nde yaşayan 150 kişinin imzasıyla Türkeli Kaymakamlığına verilen dilekçede, birçok kamu-kurum hizmetlerinin Kastamonu ili Çatalzeytin ilçesinden sağlandığı gerekçe gösterilerek, Kastamonu Çatalzeytin'e bağlanması talebinde bulunulmuştu. Bugün yapılan halk oylamasında 115 kişi evet oyu kullanırken, 54 kişi ise hayır oyu kullandı.

İKİNCİ KEZ SANDIK BAŞINA GİTTİ

Çayağzı Mahallesi sakinleri, daha önce de Çatalzeytin ilçesine bağlanma talebinde bulunmuş ve 2014 yılında sandık başına gitmiş, kayıtlı 291 seçmenden 201’i oy kullanmıştı. 113 seçmen Çatalzeytin’e geçmek için 'evet' derken, 75 seçmen 'hayır' oyu kullanmıştı. Halk oylaması sonucu oy çokluğuyla 'evet' çıkmasına rağmen bu talep, Sinop İl Genel Meclisince reddedilmişti. Önümüzdeki günlerde Sinop İl Genel Meclisi'nde gündeme gelecek konuya son kararı İGM üyeleri verecek.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum