Kurban öncesi hayvan pazarı kapatıldı!;

Kurban öncesi hayvan pazarı kapatıldı!

Kastamonu’da da birçok köyde görülen şap hastalığı sonrası Tosya’da kapatılan hayvan pazarının ardından, komşu ilimiz Bartın’da da Akçamescit ve Abdipaşa hayvan pazarları kapatıldı....

Kurban Bayramı öncesinde kıskaç giderek daralırken, önümüzdeki kısa süre içerisinde hayvancılığın önemli merkezlerinden Kastamonu’da da hayvan pazarının kapatılıp kapatılmayacağı merak konusu oldu.

Geçtiğimiz aylarda yaklaşık bir ay kapalı kalan Kastamonu Canlı Hayvan Pazarı, gerekli önlemlerin ardından tekrar açılmıştı ve tedbirler üst seviyeye çıkarılmıştı.

Çevre illerle hayvan ticaretinde önemli bir yeri olan Kastamonu merkezde ise an itibariyle herhangi bir açıklama yapılmalı. Diğer taraftan üreticilere de; hayvanlarına şap aşısı yapması noktasında uyarılarda bulunuldu.

 

Bartın’da kapatılan hayvan pazarlarıyla ilgili de Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Bartın il genelinde Şap Hastalığı tespiti nedeniyle Bartın Merkez Akçamescit Hayvan Pazarı ile Ulus ilçesi Abdipaşa Beldesi hayvan pazarı ikinci bir emre kadar kapatılmıştır. Müdürlüğümüzce idari ve fenni tedbirler alınmış olup aşılama çalışmaları başlatılmıştır. Tedbirlere uymayanlar hakkında 5996 sayılı Kanun gereğince 46 bin 159 TL idari para cezası uygulanacaktır. İşletmenize hastalık bulaşma ihtimaline karşı hastalık sürecinde alınan tedbirlere uyulması, hayvanlarınıza ŞAP aşısı yaptırılması önem arz etmektedir. Üreticilerimize ve tüm sektör paydaşlarına önemli duyurulur” denildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum