Kastamonu Belediyespor’da Avrupa heyecanı…;

Kastamonu Belediyespor’da Avrupa heyecanı…

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE MÜCADELE EDECEK TAKIMLAR 21 HAZİRAN’DA KESİNLEŞECEK...

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Şampiyonlar Ligi’nde gözler yeni sezona çevrildi. EHF, 21 kadın takımının EHF Şampiyonlar Ligi 2023/24 için değerlendirmeye alındığını söyledi. Bu takımlar içinde 2 sezondur Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Kastamonu Belediyespor da yer alıyor.

16 takımın mücadele edeceği Şampiyonlar Ligi’nde Danimarka’dan Odense ve Team Esbjerg, Fransa’dan Metz, Almanya’dan Bietigheim, Macaristan’dan Györi, Karadağ’dan Buducnost, Norveç’ten Vipers Kristiansand, Romanya’dan CSM Bükreş ve Slovenya’dan Krim takımları (9 takım) kesin listede yer aldı.

Şampiyonlar Ligi’nde en az bir takımı olan ülkelerden ek yer talepleri (8 takım) ve Şampiyonlar Ligi’nde yer alan ülke olmamasına karşın Şampiyonlar Ligi’nde yer alabilecek takımlar (Kastamonu gibi 4 takım) arasında 7 takım daha gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde olacak.

KESİN LİSTE 21 HAZİRAN’DA BELLİ OLACAK

Avrupa Hentbol Federasyonu Şampiyonlar Ligi’nde yeri kesin olan 9 takım haricindeki 7 takımı belirlemek üzere kriterleri doğrultusunda fizibilite çalışması gerçekleştiriyor. Kurul 19 Haziran’da önerilerini federasyon yönetim kuruluna iletecek ve kesin liste 21 Haziran’da açıklanacak.

Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 2 sezondur Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ediyor. Türk kadın hentbolunu ilk defa Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden takım unvanını elinde bulunduran Kastamonu Belediyespor; Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk sezonunu puansız tamamladı. Temsilcimiz 2022-2023 sezonunu ise 3 puan alarak tamamladı ve turnuvaya gruplardan veda etti.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum