İtalyan fotoğrafçılar; Kastamonulu fotoğrafçılarla buluştu;

İtalyan fotoğrafçılar; Kastamonulu fotoğrafçılarla buluştu

İlimizde bir takım ziyaretlerde bulunan İtalyan fotoğrafçılar; Kastamonu Fotoğraf Sanatı Derneği üyeleriyle bir araya geldi....


Başta kendi ülkeleri olmak üzere Dünya’nın farklı coğrafyalarında çektikleri fotoğrafların sunumunu yapan Fausto Meini, Franco Mazza ve Mario Ristorini, 17 Haziran’a kadar ilçe ziyaretlerine devam edecek. 


Programda kısa bir konuşma yapan Kastamonu Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Suat Cumali Güngör, ‘’Her ne kadar farklı ülkelerde yaşasak da ortak bir dili paylaşıyoruz. Amacımız farklı coğrafyalarda ki güzellikleri yakalamak ve bunları diğer insanlarla da paylaşmak’’ dedi. 

‘’GELECEK NESİLLERE AKTARACAĞIZ’’

Kastamonu Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tuncay Sönmez ise;  ‘’Sayın sanatçılarımızın sunumlarında artık Kastamonu’da eklenecek. Aslında amacımız da bu. Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği olarak Sayın Valimizin başkanlığında, belediye başkanlarımızın, il genel meclisimizin olduğu birlikte sanatın, sanatçının yanında olacağız. Yine ilimizin tanıtımında yabancılara ve yurt içine tanıtılmasında en etkili rolü oynayacağız. Bu akşam çok keyifli bir akşamdı, son zamanlarda hiç bu kadar keyiflenmemiştim. Fotoğrafların dilinden çok başka oluyor. İlimizi bilmeyen bir gözle bizim turizm unsurlarımız, değerlerimiz, insanlarımız… Buna dönemsel bellek diyoruz, dönemsel bellek olarak bugün, yarın fotoğraflanacak. Biz bunları hep böyle belleğimizde, hafızamızda tutacağız. Bunları nesillerimize aktaracağız. Fotoğrafa gönül verenleri kutluyoruz’’ dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum