Bu köyde iletişim çok zor;

Bu köyde iletişim çok zor

Hanönü ilçesine bağlı Kayabaşı köyünde telefonların çekmemesi dolayısıyla köyüler, iletişim sıkıntısı yaşamaya devam ediyor....

Köylüler tarafından yapılan açıklamada, köylerine bir an önce baz istasyonu kurulmasını istediklerini açıkladı. Köy halkı adına açıklama yapan Hasan Ekinci; "Türkiye'nin 100'ncü yılında iletişim hizmetlerinden faydalanamıyoruz. Baz istasyonu yok. Köylerimizde telefonumuzun çekmesi için,  arama yapmak için daha yüksek tepelere çıkmak zorunda kalıyoruz.  Yetkililerimizden yardım ve kalıcı çözüm istiyoruz" dedi.

Hanönü ilçesine bağlı Kayabaşı köyünde köylüler iletişim sıkıntısı yaşıyor. Geçtiğimiz sene de yaşanan problemin devam ettiğini aktaran köylüler, köye baz istasyonu kurulmasını talep ediyor.

EKİNCİ; "YETKİLİLERİN YARDIMINI BEKLİYORUZ"

Köylüler adına açıklama yapan Hasan Ekici isimli köy sakini tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Kayabaşı Köyü yüksek kırsal kesimlerimizde  GSM çilesi nedeniyle, köylülerimiz sürekli telefonla görüşebilmek için yüksek noktalara çıkmak zorunda kalıyor. Köyümüzde yıllardır yaşanan bu sorunun son bulmasını istiyoruz. Kayabaşı köyümüzde özellikle Beşevler mahallesi, Susuz mahallesi, Kazıkuzu Melleşler mahallesinde GSM şebeke sinyal sorunlarımız devam ediyor. Yetkililere sesleniyoruz, telefonumuz çekmez oldu. Türkiye'nin 100'ncü yılında iletişim hizmetlerinden faydalanamıyoruz. Baz istasyonu yok. Köylerimizde telefonumuzun çekmesi için,  arama yapmak için daha yüksek tepelere çıkmak zorunda kalıyoruz.  Uzun bir yol yürümek gerekiyor. Köylerimizdeki yaşlı insanlarımızın  bunu yapması çok zor. Telefonların çekmesi, köyümüzün gelişmesi açısından yetkililerin acil  müdahale  etmesi lazım.  Köydeki insanlarımızın isteği, baz istasyonu kurulmasıdır. Bunun için gereğinin yapılmasını yetkililerden istiyoruz.  Yetkililerimizden yardım ve kalıcı çözüm istiyoruz."

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum