Özel anneler fotoğrafçılıkla sosyalleşiyor;

Özel anneler fotoğrafçılıkla sosyalleşiyor

Özel gereksinimli çocuklarının okuldan çıkmasını bekleyen anneler, fotoğrafçılık eğitimi alarak sosyalleşmenin mutluluğunu yaşıyor....

Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz, dernek üyesi annelerin fotoğrafçılık eğitimi alması için Kadıdağı Halk Eğitimi Merkezi ve Kastamonu Fotoğraf Sanatı Derneği (KASFOT) Başkanı Suat Cumali Güngör ile iletişime geçti.Güngör de bu kapsamda Kadıdağı Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde, Merkez Spor Salonu’nda bulunan Mutlu Kafe’de özel gereksinimli çocuklarının okuldan çıkmasını bekleyen anneler için fotoğrafçılık kursu açtı.

Halk eğitimi merkezinden kurs kapsamında getirdiği fotoğraf makineleriyle haftada 5 gün annelere kafe binasında bulunan toplantı salonlarında teorik, dışarıda ise uygulamalı eğitim veren Güngör, annelerin sosyalleşmesini katkı sağlıyor.



GÜNGÖR;“MİSYONUMUZ KASTAMONU’YA FOTOĞRAFÇILIĞI YAYGINLAŞTIRMAK”

KASFOT Başkanı Güngör,özel annelere fotoğrafçılık kursu verdiği için mutlu olduğunu ifade ederek; “Dernek olarak misyonumuz Kastamonu’ya zaten fotoğrafçılığı yaygınlaştırmak. Bunun duygusal yönden iyi geldiğini, insanları iyileştirdiğini düşünüyorum. Bir de dünyaya bakış açınız değişiyor. Yanlışı doğruyu, daha iyi görüyorsunuz” dedi.



 “BURASI BİR ANLAMDA ONLAR İÇİN NEŞE KAYNAĞI OLUYOR”

Annelerin daha güzel fotoğraflar çekip çocuklarıyla olan anılarını ölümsüzleştirmesi için çaba gösterdiğini dile getiren Güngör; “Anneler bazen bizden fotoğraflarını çekmemizi istiyordu ama her zaman olmuyor, biz istiyoruz ki her zaman çeksinler. Bir anlamda balık vermek yerine balık tutmayı öğretiyoruz. Yaptığımız etkinlik duygusal anlamda da çok iyi geliyor. Bura bir anlamda neşe kaynağı oluyor onlar için” diye konuştu.

“PROJE YAPIP ANNELERE FOTOĞRAF MAKİNESİ EDİNMEK İSTİYORUZ”

Fotoğrafçılıkla ilgili gerekli bilgileri verdikten sonra uygulama da yaptıklarını belirten Güngör; “Eğitimdefotoğraf kompozisyonu,ışık, portre, manzara fotoğrafçılığı gibi unsurları anlatıyoruz. Fotoğraf makinesi kullanımıyla ilgili bilgi veriyoruz. Bilgilerin ardından dışarıya çıkarak uygulamalı olarak fotoğraf çekiyoruz. Kadıdağı Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açtığımız bu kursta, geçici olarak makineler de kursiyerlerimize verildi, çok da verimli oldu. Fotoğraf çekmeden, bu iş öğrenilmez. Bundan sonra başarabilirsek kendi projemizi yapıp makineler edineceğiz. Hem fotoğraf çekiminde kullansınlar hem de bu eğitimleri aşamalı olarak tekrarlayalım. Biz dernek olarak hazırız. Şu anda annelerimiz de bunu istiyorlar” ifadelerini kullandı.

BOYRAZ;“HEM PSİKOLOJİLERİ DÜZELİYOR HEM DE FOTOĞRAFÇILIK ÖĞRENİYORLAR”

Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz, kursa çok güzel bir katılımın olduğunu belirterek; “Gezilerde annelerimiz daha iyi fotoğraflar çekmeye başladılar. Onlara gerçekten moral oldu. Bazen çocuklarımız da kursumuza katılıyor, bu da bizi mutlu ediyor. Biz bu kursa başlarken hiç bu kadar güzel katılım olacağını ve mutlu olacaklarını düşünmemiştik. Çocukları ders alırken annelerin hem psikolojisi düzeliyor hem de fotoğrafçılık sanatını öğrenmiş oluyorlar. Kadıdağı Halk Eğitimi Merkezi’mize ve KASFOT’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

KOÇ;“FOTOĞRAF MAKİNESİYLE DAHA GÜZEL OLUYORMUŞ”

Behiye Koç ise oğlu Cengizhan ile de kursa katıldığından bahsederek; “Normalde cep telefonuyla fotoğraf çekiyordum. Herkes bilir benim fotoğraf meraklısı olduğumu. Mutlu Kafe’de bir program olduğunda arkadaşlarım hep söylerlerdi ‘Sen güzel çekiyorsun, çek.’ diye ama fotoğraf makinesiyle daha güzel oluyormuş. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

ÜNAL;"OĞLUMUN FOTOĞRAFINI ÇEKEBİLMEM MUTLU EDİYOR"

Kursiyerlerden Sedef Ünal da kurs sayesinde hem sosyalleştiğini hem de fotoğrafçılık hobisi konusunda yeni şeyler öğrendiğini, oğlunun da fotoğrafını çekebilmenin kendisini mutlu ettiğini aktardı. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum