Sanatta da dijital dönüşüm başlıyor;

Sanatta da dijital dönüşüm başlıyor

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 80 eser, Kastamall AVM'de yıl sonu sergisinde sergilendi....

 Öğrencilerin hazırladığı birbirinden güzel eserlerin yer aldığı sergi, insanlar tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Öte yandan Resim Bölümü öğrencileri, Grafik Tasarım'a yöneliyor. Üniversitede Grafik Tasarımı alanında bir eğitim almayı hedeflediklerini dile getiren öğrenciler, dijitalleşen dünyada yer almak amacında olduklarını kaydetti.

"OKULUMUZDAKİ GRAFİK TASARIM DERSLERİ İLGİMİZİ ÇEKİYOR"

Güzel Sanatlar Lisesi 11'nci sınıf öğrencisi Öykü Nazlıcan Genç, eseri ile ilgili şunları dile getirdi; "İleride resimden de ilerleyebilirim ama grafik düşünüyorum. Güzel Sanatlar Fakültesi istiyorum. Büyükşehirler tercihim çünkü oralar bizler için daha geniş imkanların olduğu alanlar. Okulumuzdaki Grafik Tasarım dersleri ilgimizi çekiyor. Bu yönde bilgilendiriyorlar, yardımcı oluyorlar."

"DİJİTALİN ÖNÜNÜ BİRAZ DAHA AÇIK GÖRÜYORUZ"

Güzel Sanatlar Lisesi 11'nci sınıf öğrencisi İrem Sakallıoğlu da; "İleride Grafik Tasarım okumayı düşünüyorum. Dijitalden yürüteceğim işlerimi. Samsun Üniversitesi var şuanda kafamda henüz net emin olamasam da düşüncelerim şimdilik bu yönde.  Günümüzde artık dijitale döndüğü için bizler de bu alandan ilerlemek istiyoruz. Resim de alanımız olduğu için bu alanda bir ilerleme kaydetmek istedik. Dijitalin önünü biraz daha açık görüyoruz. Sevdiğimiz de bir bölüm" dedi.

YILMAZ; "ÖĞRENCİLERİMİZ EDİNMİŞ OLDUKLARI BİRİKİMİ DİJİTAL ORTAMDA DAHA FARKLI BOYUTLARA ULAŞTIRABİLME İMKANINA SAHİP OLUYORLAR "

Konuyla ilgili Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Hadi Yılmaz da; "Günümüz koşulları öğrencilerimizi iş hayatı anlamında grafik tasarımına yönlendiriyor. Ayrıca öğrencilerimiz, grafik tasarımında dijital dünyanın gelişmesiyle beraber bu alanda almış oldukları birikimi, dijital ortamda daha farklı boyutlara ulaştırabilme imkanına sahip oluyorlar. Bunu da öğrencilerimiz değerlendirerek hem animasyon hem grafik tasarımı alanında iyi yerlere gelmeyi hedefliyorlar. Tasarım, geleceğin mesleği. Sanat da zaten bir nevi tasarım. Tasarımın öneminin artmış olması, dijital dünyanın bütün gençliğe hitap ediyor olması geleceğin geniş ufkunun olması, çocuklarımızı gerçek boyadan fırçadan alıp, biraz daha dijital dünyada bunu yansıtmaya itiyor" dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum