Bu sefer zammın rengi sarı!;

Bu sefer zammın rengi sarı!

Akaryakıta üst üste gelen zamlar, taksimetreye de yansıdı. Kastamonu’daki taksici esnafı, akaryakıta gelen zamlar karşısında zam yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti...

Akaryakıta üst üste gelen zamlar, taksimetreye de yansıdı. Kastamonu’daki taksici esnafı, akaryakıta gelen zamlar karşısında zam yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Zam yapmaya mecbur kaldıklarını söyleyen taksici esnafı Hakan Erdoğan, "Akaryakıta zamlar 15 gündür yoğun bir şekilde geliyor. En son zammı pandemiden önce almıştık. 2 senedir zamsız çalışıyorduk. Pandemi döneminde motorlu taşıtlarla alakalı birçok kaleme zam geldi. Parçaya, yakıta her şeye zam geldi. Taksi tarifelerine zam yoktu, zam istedik. Bu sefer de akaryakıt zammı üzerine gelince taksi metreye zammın yansıması Kastamonu’daki taksiciler için kaçınılmaz bir son oldu. Vatandaşın ister istemez tepkisi oluyor. insanlar kabul edemiyor, birden bu kadar zammı. Maalesef yapacağımız bir şey yok, biz kazanamıyoruz yoksa. Araç sigortası, kendi sigortan, araç bakımları ve yakıt dışında yan ürünlerde çok fazla artış yaşandı. Zam yapmaya mecbur kaldık. Kısa mesafe ve indi bindi ücretimiz 15 TL den 20 TL ye çıktı. Taksi metremiz kilometrede 4 buçuk TL idi, kademeli olarak 3 böldüler kısa mesafede kilometre başı 7 TL oldu. 3 kademe şeklinde 7 TL, 5 buçuk ve 4 buçuk şeklinde ayarlandı. Uzun mesafe taksi kullanacakları pek etkilemedi ama kısa mesafe yolculuk edecek olanları etkiledi zamlar” dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum