Kastamonu’daki tüm çocuklar için açıldı;

Kastamonu’daki tüm çocuklar için açıldı

Kastamonu Üniversitesi, Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi'nde Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi "Bebek ve Çocuk Kütüphanesi" açılışı gerçekleşti....

Açılışa, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu ile birlikte rektör yardımcıları, fakülte dekanları ve öğretim üyeleri katıldı. Açılış kurdelesini çocuklara kestiren Rektör Topal, okumanın ve çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmanın önemine dikkat çekti.
“KÜTÜPHANE TAMAMEN ÖZGÜN DOĞAYA YÖNELİK TASARLANDI”
Açılışta kütüphanenin faaliyetlerinde bahseden Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı Doç. Dr. Berat Ahi, temel kuruluş ilkelerinin daha modern bir çocukluk anlayışı olduğunu belirterek,  “Çocuklar, toplumun birer fertleri olarak, bizim yetişkinlerin dünyasından etkilenen değil aynı zamanda etkileyen bireylerdir. Dolayısıyla bizim bunlara yönelik bir ortam hazırlamamız gerekiyordu. Bu değişimi de üniversite olarak üstlendik. Bu mekan tamamen bu felsefe üzerine kuruldu. Çocuk, doğası gereği özgür hareket edebileceği bir ortam ister. Burada masa ve sandalye bulamazsınız. Çünkü bir çocuk uzanarak kitap okumak ister. Hayal dünyasına dalmak ister. Kendine özel, kapalı alanlar ister. Dolayısıyla buradaki kütüphane tamamen bu özgün doğaya yönelik tasarlandı.“ şeklinde konuştu.

“KÜTÜPHANEMİZ HERKESE AÇIKTIR”

Doç. Dr. Ahi: “Bu Avrupa'da oldukça yaygın, çok fazla bebek ve çocuk kütüphanesi vardır fakat ülkemizde henüz çok yeni akım oldu. Özellikle bebek bölümünü kapsayan 0-3 yaş çok fazla bulunmaz. Biz burada 0-8 yaş grubunu belirttiğimiz felsefe üzerine bir araya getirdik. Okullardan ve halktan çok yoğun talepler alıyoruz. Şuanda 1 yaş altı çocukların büyük ilgisiyle karşılaştık. Kütüphanemizde bir çocuğun isteyebileceği her şey mevcut. Çocuklar diledikleri gibi oyun oynayıp kitap okuyabilecekler. Kütüphanemiz herkese açıktır.  Gelenler, üniversite kampüsü girişinde Bebek ve Çocuk Kütüphanesi için geldiklerini söyledikleri zaman görevliler onları yönlendireceklerdir.  

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum