Cide Yeg’den Portekiz ve İspanya’ya çıkartma;

Cide Yeg’den Portekiz ve İspanya’ya çıkartma

Cide Yerel Eylem Grubu Derneği (YEG), Portekiz ve İspanya’ya çalışma gezisi düzenledi....

Cide Yerel Eylem Grubu Derneği, yıllık uygulama planın yer alan temasında yer alan yerel eylem grupları ağı, iyi uygulama örneklerinin paylaşımı, IPARD Programının yaygınlaştırılması ve kırsal kalkınmaya yeni yaklaşımların öğrenilmesi etkinliği kapsamında iyi uygulama örneklerini yerinde görmek adına Portekiz ve İspanya’ya çalışma gezisi düzenlendi.

Bu kapsamda Portekiz – Porto yakınlarında bulunan  Castelo de Paiva, Castro Daire, Cinfães, São Pedro do Sul, Sever do Vouga ve Vale de Cambra YEG Derneklerinden oluşan, merkezi Auroca şehrinde bulunan ve yedi belediyeden oluşan ADRIMAG YEG ve Tomar şehirlerindeki 24 kolektif, kamu ve özel üyeden oluşan ADIRN YEG ziyareti gerçekleştirerek iş deneyimleri paylaşılmış, fikir alışverişi yapılmış ve proje örnekleri yerinde gözlem fırsatı bulundu.



Ziyaretin resmi ayağından sonra İspanya’nın Madrid ve Barselona şehirlerine gidilmiş ve kültür turizm yoluyla kırsalın nasıl kalkınabileceği hususunda bilgiler öğrenilmiş ve etkileyici yerler örnekler ile görüldü.

Çalışma gezisi kapsamında Cide Yerel Eylem Grubu Derneği'ne, Şenpazar Belediye Başkanı Cem Çınar,  Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aydoğan Aydoğdu, Şenpazar Kaymakamlığı Emre Kazanasmaz ve eşi Elif Yazıcıoğlu Kazanasmaz, Çatalzeytin Yeg Derneği Başkanı Sinan Karadağ ve üyeleri eşlik etti.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum