İstanbul’daki sesimiz kesildi!;

İstanbul’daki sesimiz kesildi!

İstanbul’da 12 yıldır Kastamonu’nun, Kastamonulu hemşehrilerimizin sesini duyuran İstamonu Gazetesi, Eylül ayında yayınına son veriyor. Üzücü gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran İstamonu Gazetesi sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni hemşehrimiz Hüseyin Karadeniz, 1 Eylül 2023 tarihi itibariyle basılı yayımı, yıl sonu itibariyle de sosyal medya hesaplarını sonlandırma kararı aldığını açıkladı....

Karadeniz, yaptığı açıklamada; 23 Nisan 2023 tarihinden günümüze hem yerel, hem de ulusal anlamda ürettiğimiz haber, içerik ve organizasyonlarla İlimizin tanıtımına, en önemlisi “İnsanının değerli olduğu” anlatımını esas alan yayım anlayışıyla devam eden İstamonu Gazetemizin, 12 yıllık yayın hayatını sonlandırma kararını almış bulunuyorum. 1 Eylül 2023 tarihi itibariyle basılı yayımı, yıl sonu itibariyle de sosyal medya hesaplarımızı sonlandırma kararı aldım. Bu süre zarfında sevgimize karşılık veren, emeği geçen herkese kesinlikle teşekkür ediyorum. Dördüncü evladım İstamonu’ya aboneliğiniz en başta olmak üzere, yapılan habere koyulan bir “beğen” bile benim için küçümsenmeyecek kadar çok değerliydi” dedi.

“BEN BU İŞE PARASIZ BAŞLADIM”

İstamonu’nun başlangıç ve kapanmaya giden sürecini anlatan Hüseyin Karadeniz, şunları kaydetti; “Bu süreç zarfında kabul etmem gerekir ki, işimi eksik ve az yaptım. Farkındayım. İnanın, elim de hiçbir zaman oluşmamış ve olmayan imkanlara rağmen yapabildiğim sadece bu kadarıydı.  Ben bu işe parasız başladım, parasız devam ettim. Özveriyle çalıştığım Kastamonu televizyonun kapanmasıyla, 15 gün işsiz kaldım. Onursal başkanımız olan sayın Yaşar Kayacan tarafından, “Gazete burada basılır, mizanpajı şu kişi yapar” demesiyle ve bir bilgisayar almasıyla başladım işe.  Yerim yoktu. Ofis için imkanım da. Dönemin Kas-Der Genel Başkanı sayın Derya Ovalıoğlu’nun talebi üzerine Kas-Der’in bir odasını kullan diyerek işe başladım. 6 ay sonra yerine gelen yönetim tarafından Kas-Der’den çıkarıldım. Aslında burası dert, keder ve işlerin çok zor olacağının başlangıcıydı ama yılmamam da gerekti. Borç harç, ofis tuttum. Çok zorlu günlere, zorluklara rağmen, o günden bugüne, kapımı, gönlümü, soframı, bilgimi, birikimimi her hemşerime, açtım. Helali hoş olsun. Bütün imkansızlıklara ve olumsuzluklara rağmen, 12 yıl boyunca Türkiye’nin 81 vilayetinde, 922 ilçesinde hiçbir memleket evladını yalnız bırakmadım. Memleketten çıkmış cevherlerin nasıl mücevhere dönüştüğünü cümle aleme gösterdim. Gururla anlattım.”

“KENDİMİ ANLATAMADIM”

“Bugün gelinen noktada vicdanen rahatım. İşimi anlattım, memleketimi anlattım, insan değerini anlattım. Gurbeti anlattım. Ama kendimi anlatamadım.  Her şeye göğüs gerdim. Emeklerimin yok sayılmasına, ekmeğimle oynanmasına göğüs geremedim. Doldum, taşıyorum. Ben de insanım, benim de bir taşıma gücüm var.”

“EKMEĞİMLE OYNANDI”

“Sayısı ikiyle sabit, kendi çıkar oyunları uğruna son bir yıldır üzerime uygulanan emek hırsızlığı, emeği hafife alma ve mobing karşısında… Aklı başında bir hemşerimin çıkıp da ‘ulan uğraşacağınız bir bu adam mı kaldı?’ diyemediği bir toplumda mücadele etmenin, memleket naraları atmanın bir anlamı kalmamıştır. Doğa boşluğu kabul etmez, elbette bizden daha iyisini yapanlar, yapacak olanlar vardır ve bu boşluğu dolduracaklardır. Tüm bu duygu ve düşünceler ışığında, Dolu dolu diyebilirim ki, 12 yıldır, sizden aldım, sizin için harcadım. Duyduğunuz güveni har vurup harman savurmadım. Söz verdim, sözümde durdum. Yanıltmadım. Kandırmadım. Aldatmadım. Net oldum. 12 yıldır bir kez bile tezkip yayınlamadım, yayınlatmadım. Kastamonulu nerdeyse ben orada olduk. En azından olmaya çalıştım. Yazacak çok şeyim var. Dedim ya doluyum, taşıyorum.  Tüm bu işlerden sıyrıldığımda. Bu sayfadan çok şey okuyacak ve duyacaksınız. Şimdi den;  12 yıllık hizmete kuru bir teşekkür edeceği yere, ama, fakat, lakin diye başlayan ve halen yapılanları görmeyip, yapılmayanlar üzerinden beni eleştireceklere de teessüf ediyorum. Habersiz kalmamanız dileğiyle, en başta şahsıma duyduğunuz güvene ve anlayışınıza sonsuz teşekkür ediyorum. Benden bu kadar! Hakkınızı helal ediniz.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum