ABD vizesi nasıl alınır;

ABD vizesi nasıl alınır

ABD’ye seyahat edebilmek için ilk olarak hava, deniz ve kara sınır kapılarından ülkeye giriş yapmana olanak tanıyan Amerika vizesi almak gerekir. Çünkü Umuma Mahsus, Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahibi tüm T.C. vatandaşları, Amerika vizesine tabi tutulur....

ABD’ye seyahat edebilmek için ilk olarak hava, deniz ve kara sınır kapılarından ülkeye giriş yapmana olanak tanıyan Amerika vizesi almak gerekir. Çünkü Umuma Mahsus, Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahibi tüm T.C. vatandaşları, Amerika vizesine tabi tutulur. 

Amerika vizesi başvurusunu ikamet ettiğin bölgede hizmet veren yetkili diplomatik temsilcilik aracılığıyla gerçekleştirebilirsin. Dilersen konsolosluk tarafından yetkilendirilen akredite başvuru merkezi ile de vize sürecini tamamlayabilirsin.

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

Amerika vizesi alma işlemleri, 3 adımda gerçekleştirilebilir. Online form doldurma ve randevu alımı, vize için gerekli evrakların hazırlanması, randevu tarihinde müracaat (biyometrik verilerin elektronik ortamda alımı) ve mülakattır. Amerika vize işlemlerini seyahat başlangıç tarihinden 6-8 hafta önce başlatmak da önemlidir.

Amerika vize randevusu almak ilk olarak Amerika Konsolosluğu resmi internet sitesi üzerinden randevu tarihinden en az 3 iş günü önce Göçmen Olmayan Vize Başvuru Formu (DS-160 Formu) gerçeğe uygun ve eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Vize randevuları yalnızca Ankara ve İstanbul’dan yapılır.

Evrakları doldurduktan sonra vize ücretini yatırmalısın. Vize ücretini internet üzerinden kredi kartı ile yatırabilir, ücret yatırma tarihinden 2 iş günü sonra MRV makbuz numarası ile Amerika vizesi resmi internet sitesinden randevu oluşturulabilirsin. Başvuru ücretini yatırmadan vize randevusu almamak gerekir.

Amerika vize randevusu için Amerika Konsolosluğu resmi sitesi sağ üst köşede yer alan “Hesap Oluştur” bölümünden pasaport numarası, doğum tarihi, uyruk ve talep edilen diğer bilgilerle birlikte hesap oluşturman gerekir. 

Bir sonraki adımda pasaportun teslim edilmesini istediğin PTT şubesini seçmelisin. Pasaportun seçtiğin PTT şubesine gönderilir, pasaportunu buradan kimlik ibrazı ile şahsen alabilirsin.

Amerika vize ücreti ödeme şekli seçtikten sonra vize randevu tarih ve saat seçeneklerine ulaşılır. Randevu tarih ve saatini onayladıktan sonra randevu alma işlemini tamamlayabilirsin.

Amerika Konsolosluğu yetkilileri ile gerçekleşecek vize mülakatı randevusuna giderken seyahat amacına uygun olarak hazırlandığın evrakların ve barkodlu onay sayfasını mutlaka yanında götürmelisin. Gerekli evraklarla birlikte vize mülakatına katılarak başvuruda bulunabilirsin. Vize mülakatı Türkçe ve İngilizce olarak gerçekleştirilir ve mülakat öncesinde parmak izi kaydı alınır. Böylece DS-160 formundaki sorulara verilen cevapların doğruluğu teyit edilmiş olur. 

Başvuru durumunu ve teslimat bilgisini başvuru yaptığın internet sitesinden takip edebilirsin.

Eğer daha önce parmak izi verildiyse şahsen başvuru yapmaya gerek yoktur. Başvuru belgeleri ve pasaportu PTT aracılığıyla Ankara Büyükelçiliğine ya da İstanbul Başkonsolosluğuna iletebilirsin. İnceleme sonrası pasaportun PTT şubesine elçilik/konsolosluk tarafından gönderilecektir. 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum