Kastamonu Aktekke İbrahim Bey Camii nerede? Aktekke İbrahim Bey Camii'ne nasıl gidilir?;

Kastamonu Aktekke İbrahim Bey Camii nerede? Aktekke İbrahim Bey Camii'ne nasıl gidilir?

Aktekke İbrahim Bey Camii'ne nasıl gidilir? Kastamonu Aktekke İbrahim Bey Camii nerede? soruların cevapları haberimizde...

Kastamonu Aktekke İbrahim Bey Camii, Türkiye'nin Kastamonu ilinde bulunan tarihi bir camiidir. Caminin tam adresi Aktekke Mahallesi, Batı Caddesi'dir. Cami, Candaroğlu bölgesine ait bir yapıdır ve Batı Karadeniz bölgesinde yer almaktadır. Caminin yapım tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte, caminin adını veren mahallede bulunan İbrahim Bey'in 1443 yılında ölmüştür. Caminin inşa tarihi hakkında herhangi bir bilgi bulunmamasına rağmen, caminin kurucusu İbrahim Bey'in ölüm tarihi biliniyor.

Kastamonu Aktekke İbrahim Bey Camii nerede? nasıl gidilir?

Camiye ulaşmak için, araba veya toplu taşıma kullanabilirsiniz. Kastamonu şehir merkezinden, Batı Caddesi'ne doğru gitmeniz gerekmektedir. Cami, Aktekke Mahallesi'nde yer almaktadır. Google Haritalar'da caminin görüntüsüne kolayca ulaşabilirsiniz. Camiye toplu taşıma araçları ile ulaşım. Kastamonu'da otobüs, minibüs ve taksiler mevcuttur. Camiye yakın bir durakta inip, yürünebilir bir mesafededir.

Cami çevrelerini gezmek isteyenler için, Aktekke Mahallesi'nin tarihi sokaklarına göz atabilirsiniz. Caminin bölümleri, tarihi evler, dükkanlar ve kafeler bulunmaktadır. Ayrıca, Kastamonu'nun diğer tarihi yapılarına da yakın bir noktada yer almaktadır. Cami, Kastamonu'nun tarihi izlerine göz atmak isteyenler için ideal bir yer.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum