Kastamonu'da ne yenir? Kastamonu'nun neyi meşhur?;

Kastamonu'da ne yenir? Kastamonu'nun neyi meşhur?

Kastamonu geleneksel mutfağı ve leziz yöresel yemekleri ile ünlüdür. Peki Kastamonu'da ne yenir? Kastamonu'nun neyi meşhur? tüm soruların cevapları haberimizde...

Kastamonu'da Ne Yenir?

Kastamonu geleneksel mutfağı ve leziz yöresel yemekleri ile ünlüdür. Kent mutfağına çeşitli şekillerde hazırlanan et yemekleri hakimdir. Kastamonu Kebabı ve Etli Ekmek yörenin en sevilen etli yemeklerindendir. Kastamonu Kebabı kuzu etinden yapılır ve şişte kömür ateşinde pişirilir. Etli Ekmek kıyma, soğan ve baharatlarla yapılan bir yemektir. Bu yemekler Kastamonu'ya gelen herkesin mutlaka denemesi gereken lezzetlerden.

Kastamonu'nun geleneksel mutfağı ve ünlü yemekleri

Kastamonu et yemeklerinin yanı sıra süt ürünleri ile de ünlüdür. Koyun sütünden yapılan bir peynir türü olan Kastamonu Peyniri yöre mutfağının temel gıda maddesidir.

Tatlılar söz konusu olduğunda, Kastamonu ziyaretçilerine çeşitli tatlı ikramları sunmaktadır. Cırık Tatlısı da yörenin sevilen bir diğer tatlısıdır. Genel olarak Kastamonu mutfağı, yöreye özgü et, süt ve tatlı yemeklerinin lezzetli bir karışımıdır ve gözden kaçırılmaması gereken bir yemektir.

Büryan adıyla da bilinen Kuyu Kebabı, kuzu etinin kızgın kömürlerle dolu bir çukura gömülerek birkaç saat ağır ağır pişirilmesiyle yapılan ünlü bir yemektir.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum