KÜ'den hack açıklaması;

KÜ'den hack açıklaması

Bazı sosyal medya hesaplarından ve internet sitelerinde, Kastamonu Üniversitesi'nin (KÜ) bilgi işlem sisteminin hacklandiği yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Konuyla ilgili KÜ'den yapılan açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi...

Bazı sosyal medya hesaplarından ve internet sitelerinde, Kastamonu Üniversitesi'nin (KÜ) bilgi işlem sisteminin hacklandiği yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Konuyla ilgili KÜ'den yapılan açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.  

Üniversiteden yapılan açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: "Bazı sosyal medya hesapları ve internet sitelerinde, üniversitemizin de aralarında bulunduğu bir kısım üniversitelerin bilgi işlem sisteminin siber saldırıya uğradığı, personel ve öğrencilerimize ait bilgilere ulaşıldığı yönünde paylaşımlar yapıldığı görülmüştür. Söz konusu paylaşımlar gerçeği yansıtmamakta olup, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi tarafından geliştirilen ve Üniversitemiz tarafından da kullanılan Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi hakkında, adı geçen üniversite tarafından yapılan bilgilendirmede, 'Yapılan inceleme ve görüşmeler neticesinde sistemlerimizde herhangi bir veri sızıntısı olmadığı, yetkisiz erişim ve ihlal bulunmadığı tespit edilmiştir' şeklinde açıklama yapılmıştır. Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından da herhangi bir veri sızıntısı tespit edilmemiş olup konu dikkatle takip edilmektedir."

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum