Bu bayram, hayvan pazarına ‘gezmeye’ gideceğiz…;

Bu bayram, hayvan pazarına ‘gezmeye’ gideceğiz…

Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken; ülkemizde yaşanan enflasyon, hayvan pazarına da yansıdı. Artan üretim maliyetleriyle birlikte kurbanlık fiyatlarında yüzde 300’e yakın bir artış yaşanırken; yaklaşık bir ay kalan Kurban Bayramı’nda vatandaşların hisseye yönelmesi bekleniyor....

Bölgenin önemli hayvancılık üslerinden olan Kastamonu’da da, geçtiğimiz ay yaşanan durgunluğun ve şap hastalığı sebebiyle bir süredir kapalı kalan hayvan pazarlarının açılmasıyla birlikte; fiyatlar da netleşmeye başladı.

Seçimin belirsizliği, enflasyonun yükselişiyle birlikte kurbanlıklarını erken almak isteyen vatandaşlar ise şaşkınlığını gizleyemedi. Geçen yıl 65 TL olan canlı kurbanlığın kilogramı bu sene 165 TL oldu.

300 kiloluk bir dana 50 bin TL'den, 850 kiloluk bir dana ise 150 bin TL'den satılıyor. Bu sene 150 bin TL'den satılan dana, geçen yıl 46 bin TL'den satılıyordu.

165 TL’lik fiyatın canlı hayvanı kapsaması ve hayvanın kesilmesinin ardından yüzde 45 fireyle birlikte pazardaki etin kilosu, evde 300 TL’yi geçiyor…

DİYANET'İN VEKÂLET KESİM ÜCRETİ YÜZDE 164 ZAMLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı vekâletle kurban ücretleri de geçen yıla göre yüzde 164 arttı. Yurt içi vekâletle kesim ücreti 5 bin 950, Yurt dışı vekâletle kesim fiyatı ise 2 bin 750 TL olarak belirlendi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum